The Hobbit a fost o călătorie neașteptată

Trebuie să menționez din start că experiența mea cu The Hobbit început undeva vineri seară cu un maraton Lord of the Rings alături de câțiva prieteni. Până atunci nu văzusem nici un film din trilogie până la capăt și nu am citit vreodată după care au fost făcute filmele.

Aș putea practic să spun că sunt un novice în ceea ce privește filmele făcute după cărțile lui Tolkien și ca toată lumea să fie mulțumită nu sunt nici un mare fan al filmelor de aventuri fantastice (nu cred că aș putea încadra aceste filme în seria SF, deși în mod clar au atâtea clișee fantastice).

La The Hobbit am mers la fel de entuziasmat cum merg la orice film. Pentru mine nu a contat dacă regizorul a respectat firul poveștii, dacă actorul X este mai bătrân decât pare, dacă Ian McKellen îl interpretează la fel de bine pe Gandalf sau dacă Jackson a făcut un film mult mai bun decât celelalte 3. Pur și simplu m-am așezat la The Hobbit, pe scaun cu aceleași așteptări cu care mă așez la o comedie sau la orice alt film pe care îl văd.

The Hobbit ține 3 ore, așa că dacă vreți să mergeți la el ar fi bine să fiți pregătiți să stați acolo 3 ore nemișcați și să vedeți tot filmul. Știu că e mult dar acțiunea e destul de lineară și din câte am înțeles, Peter Jackson a păstrat în film multe pasaje din carte (motiv în plus pentru fani să meargă să-l vadă), unele destul de captivante, altele puțin mai statice și aproape plictisitoare, care te făceau să crezi că toți se învârt în jurul cozii.

Totuși, filmul a fost o experiență plăcută și anumite scene de luptă mi-au atenuat foarte bine starea de plictiseală prinsă în anumite momente încât pot să spun că The Hobbit a meritat. Eu l-am văzut 3D, ceea ce mi-a făcut experiența puțin mai captivantă chiar dacă la un moment dat amorțisem pe scaun și îmi doream să se termine odată filmul, să mă pot ridica și să zburd în voie.

Am zis puțin mai sus că nu sunt fan, dar The Hobbit a fost mișto. Nu chiar atât de mișto încât să zici că e următorul film care o să ia un Oscar, dar în mod sigur o să fie nominalizat la ceva categorii și probabil o să fure Oscarul pentru efecte speciale. Pentru că da, CGI-u este din plin. Suntem în 2013 aproape și încă sunt uimit ce pot face unii oameni cu un iMovie și cu un Adobe After Effects (sau alte soft-uri de editare video), dar totuși, filmele moderne nu duc lipsă de CGI. Iar unele mă uimesc la partea de realizare.

Eu zic că dacă sunteți fani sau dacă nu sunteți fani trebuie să mergeți să vedeți The Hobbit. Intră de vineri, 14 decembrie în cinematografe.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *