Chestii din IT

Lansări peste lansări, apariții noi, zvonuri, confirmări și câteva surprize. Toate astea într-o săptămână plină de tehnologie și multă vâlvă. Here we go again.

Luni, Cosmote a anunțat că serviciile 4G din rețeaua proprie vor fi disponibile din aprilie 2013, folosind o infrastructură dezvoltată de Ericsonn și ZTE. Teste se pot efectua momentan în magazinul Cosmote din Băneasa Shopping City.

Marți, în paralel la New York și Londra, taiwanezii de la HTC au lansat HTC One, viitorul model de vârf al companiei. Acum rămâne de văzut cum va concura HTC One cu Galaxy S3. Pun pariu că nimeni nu se aștepta ca HTC să pună pe One o cameră de 4MP dotată cu tehnologia Ultrapixel. Un articol bine structurat despre HTC One, găsiți la Radu. Vine și în România undeva pe la mijlocul lunii martie.

Tot marți, Evolio a lansat pe piața românească tableta Aria Mini, sora mai mică a gigantului de 10 inci, Evolio Aria. Detaliile de la lansare le găsiți în articolul următor. Despre tabletă o să vă povestesc mai amănunțit săptămâna viitoare.

Aseară târziu, Sony a anunțat într-o conferință ținută la New York, consola cu care speră să redefinească industria gamingului. Da, toate zvonurile legate de Playstation 4 s-au adeverit și în noiembrie-decembrie 2013, consola va fi disponibilă în magazine. S-a vorbit mult despre tehnologiile folosite la PS4, despre creearea unui cloud network pentru a putea juca toată suita de jocuri create vreodată pentru consolele de la Sony pe PS4, au lansat un nou controller și mulți producători de jocuri și-au prezentat câteva dintre noile titluri pentru consola de nouă generație. Un articol complet găsiți pe IGN.

Bonus:

Canon România are un concurs mișto, premiile fiind 5 imprimante PIXMA MG6350 și consumabile pentru un an de zile. Pentru a participa la concurs, trebuie să răspundeți la quiz-ul de aici.

Ubisoft a anunțat că prin serviciul Uplay vor fi disponibile și ale titluri ale altor producători, nu doar cele interne. Au o ofertă mișto foarte mișto. Pentru orice joc cumpărat de la 20 de euro în sus, primești gratis un alt titlu din colecția lor.

Pe 23 și 24 februarie gamerii sunt invitați la LANpocalypse, un Lan Party organizat de Overheat.ro, Asociația Studenților la Matematică și Informatică şi Forum IT, în cadrul Universității București. Mai multe detalii găsiți în comunicatul următor.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *