Doza de filme

Doza săptămânală recomandată de filme vine mereu într-un pachet de 3 filme pe săptămână. Despre unele scriu, despre alte nu apuc să scriu, iar altele care m-au încâtat le atribui un loc în Filmul Săptămânii.

Săptămâna trecută am văzut următoarele 3 filme:

Condamnat la Viață. Film mișto, cu Gerard Depardieu și Harvey Keitel în rolurile principale, plus o mulțime de actori români pe lângă. Bazat după nuvela “Moartea lui Ipu”, a lui Tudor Popovici, o tragicomedie despre prietenie, umanitate și sacrificarea propriei persoane pentru bunul mers al unei comunități. Și de câte ori o să aud Marseilleise o să mă gândesc fix la ritual de înmormântare a lui Ipu, din film. Eu zic să mergeți să vedeți filmul la cinema. Site-ul de promovare e făcut de Cohn & Jansen.

This is 40. O comedie mediocră, dar bună de savurat la o pizza alături de prieteni, într-o seară în care ai nevoie să te relaxezi. Despre un el și o ea, Pete (Paul Rudd) și Debbie (Leslie Mann), prinși în tot felul de probleme, certuri și ciondăneli toate petrecute în jurul vârstei de 40 de ani. Celebrul mid-life crysis american.

Playing for Keeps. Un film fain despre familie, amintiri, ocazii pierdute și încercarea de a recupera timpul pierdut. Gerard Butler îl joacă George, un fost fotbalist britanic care și-a tocat toată averea și se stabilește în America pentru a fi mai aproape de fiul său și de a încerca să recuperez timpul pe care l-a pierdut. Jessica Biel joacă rolul fostei, Umma Thurman (rolul nevestei întreținute care are o pasiune pentru alții), Catherine Zeta-Jones e mama divorțată care-i oferă o șansă, iar Judy Greer e mama divorțată care își caută cu disperare un bărbat pentru a-și găsi fericirea.

Filmul e plin de momente comice, dar nu lipsesc nici momentele dramatice, din care George învăță de la scena de deschidere până la cea de final.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *