Instagram

IFTTT – sau cum poți salva pozele din Instagram

La aproape 2-3 luni după ce m-am apucat să folosesc mult mai mult Instagram, încercam să găsesc o metodă prin care să-mi salvez pozele din Instagram, știind prea bine că nu exista încă posibilitatea previzualizării pozelor în browser și nici a profilului.

În afară de astea, din aplicația pentru Android nu aveai cum să-ți salvezi fotografiile la dimensiunea lor originală, ci se salva un preview al pozei pe care tu o făceai. Lucru care nu mă încânta neapărat. Și am început să caut o soluție viabilă pe termen lung ca să-mi pot salva pozele din Instagram.

Cum nici metoda de aici nu mă încânta, am dezgropat puțin cu ajutorul sfântului Google și am dat de IFTTT – If this than that, un serviciu web foarte mișto prin care poți automatiza anumite procese cu ajutorul unor funcții denumite strategic “rețete” sau “recipes”.

Căutând puțin printre “rețetele” platformei am dat peste ceea ce aveam nevoie. “Save Instagram photos to Dropbox”. Așa că de fiecare dată când fac o poză pe care o arunc pe rețelele sociale cu ajutorul Instagram, aceasta se duce automat într-un folder special în Dropbox. Ceea ce mă scutește de descărcatul unei arhive în plus sau de făcut printscreen la fiecare poză în parte.

Cam așa arată “rețeta” dedicată salvării pozelor de pe Instagram.

1. Caută adresa URL a pozei care tocmai a fost postată.
2. Salvează poza cu descrierea pe care tu o scrii în Instagram.
3. Îți salvează poza în Dropbox/IFTTT/Instagram

Instagram

Până acum sunt mulțumit că am toate pozele salvate în siguranță pe găzduirea din Dropbox și că mă pot folosi de ele când am nevoie.

Bine, sunt mult mai multe “rețete” create prin IFTTT, așa că dacă vreți să le încercați go for it. Și unele chiar interesante pentru a salva notițe din Evernote în Google Drive, sincronizare între Dropbox și Skydrive sau fișierele audio din SoundCloud în Dropbox.

Da, ai nevoie de un cont dar asta nu e o mare problemă. Totul se rezolvă la un click distanță. Și nu primești deloc spam. Cred că am primit un singur newsletter de la ei de când mi-am făcut contul prima dată contul.

9 years ago

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *