Bunătatea trebuie cel mai bine exprimată în cuvinte

Ce este cu adevărat bun în oameni? Ce îi face pe oameni să se împartă în buni și răi? Oare există vreun criteriu bătut în cuie prin care putem să-i etichetăm într-o categorie sau în cealaltă?

Personal, cred că oamenii buni sunt cei care reușesc să-și înfrunte problemele apelând la rațiune și la capacitatea lor definitorie: de a nu-i îndepărta pe acei oameni pe care ei îi vor alături, în ciuda tuturor lucrurilor.

Sunt acei oameni care fac primul pas nu pentru a fi “The better man” sau pentru a da o lecție celorlalți (inevitabil se întâmplă și asta în acest proces) ci pentru că văd bunătatea de dincolo de înveliș. Și văd potențialul în locuri în care nu l-ar fi văzut în primă fază. Și poate ar fi dat cu piciorul unor experiențe mișto.

Sunt acei oameni încăpățânați și siguri pe capacitatea lor de a îndrepta într-un fel lucrurile și de a le face să pară ca în prima clipă. Sunt acei oameni capabili să ierte, să meargă mai departe și șteargă cu buretele aproape orice.

Sunt acei oameni care aleg să interiorizeze atât de mult problema încât ai crede că va exista un moment în care totul va exploda, dar ei aleg să comunice asta într-un mod calm și prietenesc pentru a rezolva lucrurile.

Sunt acei oameni care știu că au făcut totul pentru a avea “closure”, dar nu pentru a închide un capitol și a elimina o persoană din viața lor ci pentru a continua povestea începută și a-i adăuga un nou capitol.

Oamenii buni există. Sunt destul de rari, și îi găsești la fel de greu cum îl găseai pe Pikachu în surprizele de la Chipita, dar atunci când îi găsești trebuie să fii conștient că vor avea momente când vor greși într-un anumit fel față de tine și să știi cum să gestionezi situația respectivă.

Analizați asta data viitoare când sunteți pe cale să uitați un om doar pentru că a greșit.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *