Puștiu și nominalizările de la Cannes Lions

Cum anul acesta n-am apucat să intru în aplicația de facebook pentru Cannes Predictions creată de Leo Burnett, și să votez care, cine câștigă la Cannes Lions o să vă las cu cine cred eu că va câștiga la Cannes anul acesta.

Dumb ways to die, de la McCann Melbourne. 49 de milioane de vizionări pe Youtube. O să mă enervez dacă ia Grand Prix la Film Lions, dar la fel de bine o să mă enervez dacă nu ia alți lei la alte categorii. Are de toate.

Nike – Jogger, de la Wieden+Kennedy Portland. Zic că o să ia cel puțin un aur pentru senzația pe care o inspiră. Nu e cine știe ce viral, dar e un spot făcut cu cap.

Channel 4 – Meet the Superhumans, London. Cam la același nivel cu Jogger.

Old Spice – Muscle Music, de la Wieden+Kennedy Portland. Un aur sau Grand Prix la Cyber Lions. Idee mișto, implementată la fel de mișto și funny.

Red Bull – Red Bull Stratos. Una dintre cele mai mediatizate campanii de anul trecut. Îmi e greu să cred că va rata și nu va lua nimic. Și foarte tare pe deasupra.

Le Trefle – Emma, Leo Burnett Paris. Într-o lumea plină de tehnologie ce te-ai face fără ceva hârtie alături. Zic că cine a găsit insight-ul acelă merită un bonus și un leu.

Carlton Draught – Beer Chase, Clemenger BBDO. Am văzut multe reclame la bere în ultimul an, dar asta la Carlton e cea mai tare. Îmi spune o poveste, mă face să mă gândesc ce s-ar fi putut întâmpla dacă tipii ăia patru nu ar intra în bar să ceară bere and so on. Cel puțin un Gold, poate Grand Prix.

Southern Comfort – Whatever’s Comfortable, Wieden+Kennedy New York. Clientul care a aprobat spot-ul acesta a fost ori nebun ori curajos. Sau poate că ambele. E un spot fain, care face puțin mișto de clișeele din filmele porno și chiar dacă nu are parte de dialog e funny per ansamblu. Mă mir dacă nu e pe vreo listă de Gold.

Evian – Baby and Me, BETC EuroRSCG Paris. Viral, 53 de milioane de vizualizări pe Youtube, need I say more?

Carlsberg – Friendship Test, Duval Guillaume. Idee bună, scenarii neașteptate, eu zic că ar putea să ia ceva.

Alte chestii mișto: Oreo Fight, Real Beauty Sketches, Grandpas magic trick, Audi – Prom, The Candidate și Unlock the 007 in You.

În caz că doriți să vedeți previziunile celor din rețeaua Leo Burnett, board-ul acesta de pe Pinterest vă așteaptă.

6 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *