ROM says: Bucharest. Not Budapest.

Știți sentimentul acela când aterizează un străin la voi în țară, și face cumva de încurcă numele capitalei cu capitala altei țări, stâlcește două trei nume și apoi se așteaptă să nu-l înjuri. Booon.

Problemă frecvent întâlnită cu străinii care vin la București și-l încurcă cu Budapesta. Acum stau și mă gândesc cât de greu ar fi să încurci din punct de vedere fonetic și auditiv Bucharest cu Budapest.

Cum, toată treaba asta trebuie să se încheie undeva și să înțeleagă străinii care vin în România pentru că cineva le-a dat un pont că mâncarea e ieftina, berea curge gârlă și femeile sunt frumoase, că sunt în Bucharest, oamenii de la McCann Erickson Bucharest au pus de o nouă campanie pentru ROM.

Una în care ROM e în centrul acestei dispute între străinii care habar n-au de așezările geografice și autohtonii care se enervează de fiecare dată când unul de peste mări și țări încurcă capitala României cu capitala Ungariei.

Ideea stă în felul următor: MJ a venit în concert a salutat cu Hello, Budapest, Maiden în ’95 au făcut la fel, ăia de la Metallica nu s-au lăsat mai prejos și nici Kravitz nu a fost ușă de biserică. Peste două zile probabil cei de la Iron Maiden își vor lua o serie de roșii stricate în față dacă se mai întâmplă asta, iar în weekend e Rock The City și sper ca Rammstein să nu se facă de râs în halul astă. De la Bullet for my Valentine mă aștept la orice.

ROM ne oferă cumva metodele necesare ca noi să-i ajutăm pe străini să înțeleagă unde vin și să nu mai facă confuzia asta vreodată. Bine, nu brand-ul ROM, ci oamenii care au creat campania pentru ROM.

Site-ul campaniei îl găsiți aici. Și puteți face switch-ul între engleză și română.

O mică curiozitate, aprinsă de cineva mai devreme: Cum de nu s-a făcut campania asta când amărâții aiă de la Bilbao au picat la Budapesta, deși pe biletele lor de la finală scria: National Arena, Bucharest, Romania. Bine, și vine întrebarea mea. Unde merge campania asta când merge?

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *