Filme din urmă

Câteva din peliculele cu care m-am delectat în ultima lună și nu am reușit să le cuprind într-un articol. Pe fiecare.

Assault on Wall Street (2013)

O dramă despre un cum se fac afacerile pe Wall Street și ce repercursiuni au afacerile care merg prost. Ăia mari scapă, fraierii care plătesc o viață întreagă ipoteci și își investesc banii în afaceri dubioase rămân lefteri. Cu Dominic Purcell (chelul din Prison Break), Michel Paré și Eric Roberts. Regizat de Uwe Boll care surprinzător a reușit să o pună de un film decent.

The Hunger Games (2012)

Unul dintre puținele filme mișto făcute anul trecut pe care le-am văzut abia acum. Despre o puștoaică care încearcă să supraviețuiască unui joc de-a rațele și vânătorii, țintele fiind alți oameni. Un film de genul “intra cine se nimerește/scapă cine poate”. Cu Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Woody Harrelson și Kiefer Sutherland. De văzut pentru cine l-a scăpat.

I love You Beth Cooper (2009)

Comedie de puștani cu gagica contorsionistă din Heroes. Și cu niște geekși care vor să o impresioneze. O comedie lejeră într-un weekend prea călduros ca să ieși din casă.

Pain and Gain (2013)

Una bucată acțiune, mai multe bucăți comedie. Film inspirat după un caz real, cu un antrenor de fitness care încearcă să-și facă loc în lumea bogătașilor din Beverly Hills, răpindu-l pe unul din clienții sălii de fitness. Ceva comedie spumoasă, cu Dwayne Johnson jucând rolul unui drogat naiv, Mark Walhberg face din nou pe amuzantul, iar Ed Harris e detectivul care rezolvă tot cazul.

Bun de văzut înainte de culcare și de revăzut ori de câte ori vreți să vedeți glume penibile dar de efect.

RED 2 (2013)

Mult mai bun decât prima parte, multe faze apetisante și un Bruce Willis în plină formă. Bun de văzut la cinema, cu toți oamenii care râd la glumele de duzină pe care le face John Malkovich și pentru rolul mișto pe care îl face Anthony Hopkins.

Blood and Chocolate (2007)

Cred că e cel mai decent film pe care l-am văzut vreodată și care implică vârcolaci, vampiri și tot felul de chestii din astea supranaturale. O poveste despre o puștoaică născută vârcolac, care se adăpostește în centrul Bucureștiului și încearcă să-și ascundă adevărata față. Asta până când dă de un scriitor semi-ratat care încerca să scoată un roman de benzi desenate cu legendele vârcolacilor pe teritoriul românesc.

Frumos contrastul între locuri faine din București și locuri mai “umile”, dar regizorul are a scăpat și câteva scene care nu ar face mare cinste orașului.

Now You see Me (2013)

Unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut până acum, anul acesta. Răzbunare, magie, iluzionism, tehnologie, gândire logică. Filmul are de toate, pentru toate gusturile. Și actori buni care fac tot filmul. De neratat.

Jobs (2013)

Filmul despre viața lui Steve Jobs. De la primele plăci de bază ansamblate în garajul casei din California, până la exilul său din Apple și reîntoarcerea în companie. Bun de văzut, și apoi de rumegat bucată cu bucată. Nu e deloc inspirațional, dar e un film decent, care te face să te gândești la anumite aspecte economice și personale. Sau profesionale.

7 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *