Chestii din IT

Săptămâna trecută Apple a lansat generația nouă de iPhone. iPhone 5C (varianta not so expensive, în mare parte un iPhone5 cu plastic ieftin pe el) și iPhone 5S (upgrade-ul de la iPhone 5.). Un articol bun despre ce înseamnă noile iPhone-uri găsiți aici. Pe la noi probabil ajunge prin octombrie-noiembrie.

Azi, domnii de la Apple, au lansat ios7, cea mai nouă variantă a sistemului de operare de pe iPhone, iPod și iPad. Detalii aici.

Canon a lansat primul DSLR special creat pentru industria cinematografică. Canon EOS-1D C, cu senzor CMOS Full Frame de 18,1 megapixeli, sistem de focalizare în 61 de puncte, filmare la 1080p cu 50/60 fps-uri și rezoluție 4K. Detalii aici.

Evolio lansează Evotab 3G, o tabletă cu toate tipurile de conectivitate disponibile. GPS, 3G, Wi-Fi și îndeplinește funcții de tabletă, telefon, GPS, e-book reader și Radio FM. Toate astea într-un body de 7 țoli, 1 GB RAM, 8GB memorie de stocare, display IPS HD 1024×600, Android 4.1 și un procesor Mediatek6577 Dual-Core. Disponibilă pe piață din 18 Septembrie.

Ieri s-a lansat Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România, prima asociație din România care vrea să promoveze și să susțină industria locală a dezvoltatorilor de jocuri video.

Mi se pare pare foarte mișto că în 2013 cineva s-a gândit să pună bazele unei astfel de asociații, la noi, în ciuda faptului că potențialul consumator de jocuri video din România nu are aceeași atitudine și mentalitate de a da un ban pentru un soft pe care îl adoră. Mi se pare o provocare și un risc în aceeași măsură, dar cred că studiourile de dezvoltare de la noi vor adera pe rând la RGDA și vor aduce ceva calitate în industrie. Mai multe detalii găsiți aici.

Grand Theft Auto V a ajuns în sfârșit și pe meleagurile românești. Momentan pentru Playstation 3 și Xbox 360 și în viitorul apropiat pe consolele de nouă generație și poate PC. Lansarea oficială a avut loc în magazinul Media Galaxy din Mall Vitan, pe ritmuri de break dance și hip-hop și a strâns vreo 100-150 de fani pasionați ai seriei. S-a lăsat cu ceva concursuri cu premii pentru fani și posibilitatea de a încerca jocul pe consolă înainte de a-l cumpăra.

GTAV se poate cumpăra de aici.

În sfârșit ceva fain, pentru educația tinerilor români. Ministerul educației a încheiat un parteneriat cu Samsung Electronics România, pentru lansarea programului educațional Smart Classroom în cadrul școlii „Nicolae Kretzulescu” din București.

Smart Classroom include suport software, hardware și content digital pentru a veni în ajutorul liceenilor. Clasă digitală e dotată cu 31 de tablete Samsung GALAXY Note 10.1, un E-Board, un Smart TV și două laptop-uri. Acum să mai zică lumea că nu au tinerii acces la tehnologie și la alte metode mai practice de studiu. Detalii.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *