GTA IV. O noua fata a industriei jocurilor?

De un an si jumatate gamerii vorbesc despre noul Gta. De ce nou? Veti afla imediat. Odata cu introducerea a noi console gen Playstation 3 si Xbox 360 care au un engine grafic

mult mai elaborat decat cel mai tare pc pe care ti-l poti cumpara, industria jocurilor a devenit
una din cele mai profitabile industrii. Asa ca developerii s-au straduit sa scoata pe piata noi produse cu elemente grafice cat mai realiste pentru a-i atrage pe gameri sa cumpere tot mai mult.

Introducerea Blu Ray-ului, montarea pe console a hdd-urilor si cel putin 3 procesoare sunt suficiente a avea o platforma cat mai performanta si de aceea jocurile anului 2008 sau conformat acestui trend.
Revenind la jocul nostru GTA IV, va pot spune ca dupa Assasin’s Creed este cel mai asteptat joc al anului. Puteti spune orice ca nimic nu se compara ca GTA San Andreas, sau ca GTA IV nu va fi la fel de bun ca predecesorii sai, ca spatiul de explorare nu va fi atat de mare dar nu conteaza.
Totul e diferit in GTA IV: de la grafica si pana la gameplay totul e schimbat si pun pariu ca jocul se va impune imediat pe piata.

Dar sa continuam cu povestea de la baza jocului. Ultimele Gta-uri aveau ca locatie spatii fictive ca Liberty City aka New York, Vice City aka Miami sau San Andreas care incorpora 3 orase intr-un mare stat: Los Santos (Los Angeles), San Fierro (San Francisco) si Las Venturas (Las Vegas).

Totusi primele doua nu se compara cu ultimul sau cu GTA 4 deoarece nu aveau nici un element care sa ne faca sa credem ca sunt copii virtuale ale realitatii.

Insa totul s-a schimbat. Acum actiunea din GTA 4 se petrece in LIberty City, care pe drept vrea sa fie copia fidela a New York-ului actual si chiar reuseste prin introducerea unor locatii din actualul oras cat si a modului de asemanare dintre virtual si real. Orasul este impartit in districte la fel ca in realitate si acestea se numesc:

Bohan – Bronx
Algonquin – Manhattan
Dukes – Queens
Broker – Brooklyn
Alderney – New Jersey.

Povestea jocului se invarte in jurul lui Niko Belic, un imigrant rus care vine in State pentru a-si indeplini visul American mai ales ca varul sau Roman il momeste cu cele mai tari lucruri: bani, femei si masini.
Dar odata ajuns aici Niko isi da seama ca lumea in care traieste Roman nu e aceea pe care o stia, ajungand
sa lucreze impreuna cu varul sau pentru a-si extinde un imperiu propiu pornind de la o firma de taxi-uri si ajungand pana la crime, furturi, si alte ilegalitati pentru a ajunge in top.

Dar asa e lumea GTA-ului. De la ceva mic ajungi pestele cel mare altfel care ar mai fi farmecul jocului.

Lasand la o parte povestea jocului, voi discuta despre gameplay si elemente grafice care se pare ca aduc
o noua culoare in lumea GTA-ului.

Din ce stiu pana acum environment-ul jocului este diferit fata de San Andreas acum nu numai Niko putand sa comita ilegalitati, ci si lumea de langa el, Niko putand fi si el furat, poate mitui alte caractere, poate naviga pe internet, isi poate incepe o misiune si o poate continua dupa n zile, poate manca si dormi si isi poate folosi celularul pentru alte chestii in afara de vorbit si multe altele pe care le veti afla atunci cand veti juca acest joc.

Despre grafica n-am ce zice decat ca pare a fi excelenta Rockstar implementand un nou engine grafic pentru acest joc care iese in evidenta din trailerele in High Definition puse pe site-ul oficial si imensitatea de screen-uri gasite pe net.

Personajele vor fi mai multe ca in San Andreas si la fel vor avea rolul lor aparte in desfasurarea jocului si sa nu mai vorbim aici de arme, sistemul de tragere sau de masini
care in sfarsit arata a fi copii fidele ale celor din realitate. Slava domnului, ca ma saturasem de aceleasi rable colturoase din celelalte jocuri.

Per total cred ca jocul va fi un mare hit al anului si ca Rockstar Games isi vor mari bugetul pentru anul urmator cand speram noi ca gamerii se vor fi saturat si de GTA 4 si le vor cere celor de la Rockstar un nou GTA. Asa k fiti cu ochii-n patru ca nu mai e mult si vine 29 aprilie si apare si jocul asta.

14 years ago

2 Comments

  1. TOTI PUTETI SA SPUNETI CA SAN ANDREAS E CEL MAI TARE JOC CA ARE SUPERMAN BATMAN MARIO SPIDER-MAN SONIC ETC MOD
    DAR GTA IV ARE SUPER SECVETE TE LUPTI MAI BINE TE ARUNCI DIN ELICOPTER SI DE DAI PESTE CAP SI CAND EXPLODEAZA CEVA DEDESUPTUL TAU TE ARUNCA IN AER SI TE DAI PESTE CAP CAND SI MASINI MAI MISTO E MAI EVOLUAT MAI AVANSAT SI MAI SUPER E CA UN FILM DE ACTICUNE.ETC:d
    MS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *