UEFA Euro 08


Bun. Cred ca asta e ultimul post pe seara asta si m-am hotarat sa fie review-ul la UEFA Euro 2008, asa ca in timpul celor cateva zile de scoala, acasa, blog am scos de pe retea jocul si am inceput sa joc, big time.

Fiind produs de Ea Sports respecta linia trasa de Fifa 08 si prea multe nu sunt schimbate fata de predecesorul sau. Dupa cum spuneam UEFA Euro 08 aduce pe ecranele sistemelor noastre campionatul European de fotbal de anul acesta la care intr-un final sa calificat si Romania si pentru unii e o palida consolare ca nu pot ajunge la meciuri si ce-i mai bine decat sa faci un meci cu cineva.

Jocul din acest an aduce aceleasi aspecte pe care le are si Fifa an de an. O grafica cat de cat bunicica, intr-un final jucatorii par mai reali ca niciodata dar totusi nu bate PES-ul, un gameplay practic, astfel incat un jucator consacrat de Fifa va sti din primul ecran al jocului ce taste trebuie sa foloseasca in joc si cum sa le foloseasca, cele 50 sau cate echipe sunt mai nou afiliate la UEFA cu jucatori reali, stadioane cat mai realiste si in sfarsit antrenori ai echipelor calificate sau nu (Piti aproape arata ca in realitate), un AI care iti cam da batai de cap chiar daca joci cu Anglia sau cu Romania cam tot acelasi lucru e ca AI-ul te inconjoara ca un lup mort de foame si se arunca pe tine ca oile deabia mai avand spatiu sa dai o pasa, de multe ori trezindu-ma cu 3-4 adversari in apropiere si fara posibilitatea sa dau o pasa.

Ce ma impresionat la acest joc e sistemul de lovituri libere care iar a fost schimbat, trebuind sa apesi nu stiu ce combinatii de taste ca sa dai un freekick corect, penalty-urile acuma se bat dintr-o parte, jucatorul fiind pozitionat mai in lateral si poti face diferite fente, bicicleta, poti suta din foarfeca si tackling-urile sunt mai eficiente.

Ca si moduri de joc avem clasicele single match si turneul final, dar mai puteti juca si pe multiplayer, be a pro sau modul campaign in care va alegeti echipa care va place si infruntati toate celelalte nationale in diferite challenge-uri pentru a putea ajunge la turneul final pe parcurs acumuland prestigiu si multe puncte care pot fi cheltuite in sticker book un fel de album virtual cu toate echipele pe care le infrunti, la fiecare meci castigat primind in schimb 5 abtibilde cu jucatori de la echipa adversa. Ah, si Mutu e in joc da il cheama Murgu.

Per total UEFA imi pare un joc echilibrat, pe care poti sa-l joci mai mult in multiplayer decat singur pentru ca e mai fun sa iti bati prietenii decat calculatorul sau consola. Asa ca as da jocului dupa parerea mea de gamer inrait un 8, mai mult din cauza AI-ului jalnic si a graficii sensibil incomparabile cu PES, decat a gameplay-ului sau a modurilor de joc.

Jocul e disponibil atat pe PC, PS 2, PSP cat si pe consolele din noua generatie Xbox 360 si PlayStation 3.

13 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *