Max Payne (2008)

  Fanii celebrului joc cu acelasi nume probabil vor fi atrasi la auzul acestei vesti. Max Payne a venit pe ecranele din Romania in acelasi timp cu cele din USA si Europa. Tocmai in seara asta am fost sa-l vad impreuna cu Ina, o colega de facultate.

 Filmul incepe cam ambiguu, cu un Max ( Mark Wahlberg ), sub apele raului Hudson, dupa o rafuiala cu unul din “villani”. Povestea e una destul de simpla si in principal merge pe linia trasata de primul joc al seriei. Max Payne e un agent DEA (un fel de brigada anti-tero/droguri la noi) care din cauza mortii brutale a sotiei e nevoie sa se transfere in NYPD lucrand pentru divizia de cazuri nerezolvate.

 Avantajul pe care il are aici e acela ca poate cerceta in liniste moartea sotiei sale, si printr-o serie de informatori isi atinge intr-o prima faza scopul dar actiunea nu se termina aici.

 Ajutat de o asasina profesionista Mona Sax ( Mila Kunis ) porneste o vendetta personala asupra celor care i-au ucis familia si prietenii, care il va duce printr-o serie de conspiratii, proiecte guvernamentale secrete si multe tradari. Asa ca cei care i-au fost odata prieteni acum ii sunt dusmani si orice glont conteaza. Actiunea filmului e conturata perfect mai ales ca regizorul John Moore a respectat in mare parte scriptul jocului cu putine modificari si a pastrat look-ul film noir al jocului pe care il transpune prin halucinatiile aduse de drogul Valkyr, persoanajelor din film.

 Efectele speciale sunt si ele pe masura, mai ales ca tehnica slowmotion sau “bullet time” dezvoltat de joc e din plin folosita in film si e foarte diferita de cea din Matrix, halucinatiile provocate de drog si scenele intense de shooting fiind si ele pe masura asteptarilor.

 Per total filmul e unul foarte intens, care merita vazut si dupa ce l-am vazut in seara asta am ramas impresionat. Pot sa spun ca e unul din cele mai bune filme adaptate dupa un joc video. Si dupa cum spunea si Ina dupa sfarsit, ” e foarte tare”. Asa si eu si ea vi-l recomandam asa mergeti sa-l vedeti. Isi merita toti banii.

 Actori: Max Wahlberg, Mila Kunis, Ludacris, Beau Brigdes, Chris O’Donnell, Amaury Nolasco, Nelly Furtado.

 Vedeti aici trailerul.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=addotbF1Qnc]

13 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *