Akademics 2.1

Am ajuns la evenimentul asta in mare parte pentru ca se organizau cateva workshop-uri care ma interesau in mod special si tineam neaparat sa ma duc. Chiar daca evenimentul e tinut de ASER, m-am dus pentru acele lucruri tineau de interesele mele si puteam invata ceva lucruri utile.

So, m-am inscris pe site sambata pentru a fi sigur ca prind un loc la workshopuri si luni pe la 4 fara ceva am pornit cu Alexa spre Orange Concept Store pentru ziua dedicata Business-ului. Pacat ca n-am putut ajunge si la conferinta de la ora 12 dar workshopul chiar a fost fun.

Dornic, de a invata cateva strategii de business m-am asezat cuminte pe un scaun si am ascultat discursul unui consultant de la Ascendis care ne-a prezentat cateva aspecte si strategii din business si un filmulet interesant pe durata celor 3 ore cat am stat pe acolo. Cea mai tare parte a fost ca filmuletul prezenta tehnici de convingere in mare parte in genul “cum sa faci pe cineva sa spuna da la orice” si a fost foarte interesant. Dati un search pe youtube “Robert Cialdini” sau “persuasion” si o sa gasiti o mica parte din acel filmulet acolo.

Miercuri, a doua zi de workshop-uri, s-a desfasurat tot in aceeasi incinta, dar ideea de baza era advertisingul in mediul online. In mare parte nu pot spune prea multe despre workshopul asta deoarece pe cat de relaxat a fost trainerul pe atat de “rude” a fost, prezentand doar niste aspecte din publicitatea online si nici macar nu ne-a zis cum il cheama.

A vorbit in mare parte despre cateva campanii de advertising la un produs de slabit, incercand prin virale gen “magazines” sa scoata in evidenta ce nu sa faci cu acele produse, apoi ne-a prezentat faimoasa campanie la Dodge Nitro care se desfasura si pe blogurile noastre acum cateva saptamani bune cand oamenii incercau sa gaseasca unde era parcata respectiva masina si bloggerii la vremea respectiva au luat la misto cam pe toti oamenii care incercau sa-si dea seama unde era strada cu masina ca in final omul sa ne prezinte niste chestii legate de web 2.0 cu programele create pe baza twitterului care te pot ajuta in diferite aspecte in online si 3 aspecte care dupa parerea lui erau necesare in succesul in toate mediile: 2%skills+38%behaviour+60%attitude.

Ce as putea zice? Pai urmatoarele 2 workshopuri nu am putut sa ajung la ele fiind ocupat cu un alt workshop despre time management si un training de photoshop cu care o sa revin in zilele urmatoare dar macar am primit 2 diplome de participare la evenimentele ASER iar astazi sigur dati de mine in Orange Concept Store la deschiderea Serilor Teatrului Studentesc unde trupa Hyperion va juca o piesa de Eugen Ionescu si vom avea un recital live Alexandra Ivan.

13 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *