100 de tricouri Roz

Asta sigur e Raiul pe pamant al fetelor, axat pe un moment orgasmic. Glumeam evident. E vorba ciclism fratilor. Dupa o primavara agitata, cu scandaluri redeschise de dopaj, clasice cu castigatori surpriza, cazaturi senzationale urmeaza o luna Mai plina.

Intre 9 si 27 mai se desfasoara a 100 editie din Il Giro adica Turul Italiei si cu acest prilej anul 2009 e anul revenirii lui Lance Armstrong. Cum acesta cursa isi sarbatoreste centenarul, traseul s-a dorit a fi unul atractiv din punct de vedere al etapelor incitante cu cateva popasuri in Austria si Franta, dar si cu etape scurte (78 km) sau cu unele lungi de 250. In general acest tur este nul al cataratorilor cu 6 etape destul de grele cu final la altitudine dar si cu cateva etape de contratimp decisive pentru  clarificarea clasamentului.

In prima zi, adica azi startul va fi dat la Venetia cu un Team Time Trial de vreo 20 de km, cursa urmand, sa aiba etape care se termina in Milano, pe vulcanul Vezuviu si nu in ultimul rand, ultima etapa se va termina in cetatea eterna, Roma tocmai pentru a sarbatori centenarul.

In materie de favoriti putem vorbi anul asta pentru clasamentul general de italienii: Ivan Basso, Danilo Di Luca, Damiano Cunego, Stefano Garzelli si Gilberto Simoni; de americanii Levi Leipheimer, Lance Armstrong si Christian Vande Velde; spaniolul Carlos Sastre si rusul Denis Menchov.

basso in pink

13 years ago

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *