Pandorum

Cum sambata trecuta a fost Halloweenul si gasca s-a strans la maratonul de Horror movies din Plaza, shame on you ca nu mi-ati zis la timp de bilete ca voiam sa merg si eu, a trebuit sa ajung si eu la film:D. Si am ajuns. Si pe gratis. Vinerea trecuta am castigat o invitatie dubla la un concurs pe filmetari, la orice film vreau sa merg in perioada 2-5 noiembrie la the Light Cinemas.

So pe la vreo 6 si ceva am pornit spre Liberty Center ca pe la 8 incepea filmul. Dupa micile review-uri facute de oamenii care nu mi-au zis de maraton m-am dus la Pandorum. Despre asta o sa scriu acum cu putin mai multa intarziere.

Sincer nu sunt genul de om care sa fie innebunit dupa SF-uri, dar am zis sa dau o sansa genului si sa vad filmul asta.

Povestea se invarte pe undeva intr-o naveta spatial, intr-un viitor foarte indepartat, unde Terra pierise acum sute de ani si tot ce mai ramasese in galaxie era planeta Tanis. Toate bune si frumoase pana aici. Insa totul se da peste cap cand pe nava spatial se trezesc dupa un somn cryogenic cativa pasageri mai mult sau mai putin captivanti cu povesti din ce in ce mai surprinzatoare.

So cam totul se invarte in jurul unei asa zise epidemii/mutatii , halucinatie sau ce-o fi fost aia ca nu prea mi-am dat bine seama, unde unul din supravietuitori, Payton incearca sa mai salveze ceva din restul echipajului de pe spaceship, insa au si ceva intrusi.

Filmul e practic o goana a caporalului Bower si a unei gorgeous girl pe nume Nadia pentru reactivarea reactorului care ar aduce nava pe linia de plutire. Simplu nu? Nici pe departe. Plot-ul e asa de complex incat la un moment dat nici nu mai stii cine e the bad guy si cine-I invers plus ca oamenii ramasi in urma lor s-au transformat in alieni gata sa-i manance la prima strigare. Clarificarea povestii o avem tarziu in film, cand Payton incepe sa-si arate adevaratele intentii fata de alter ego-ul sau mai tanar Gallo.

Sincer nu ma asteptam ca Payton sa fie personajul negative dar asta e; shit happens. Tot ce mi-a placut la filmul asta in afara de rasturnarile de situatie, si de mutant baby-ul din final e coloana sonora care mi s-a parut absoluta geniala. Kudos, producer-ului ca a gasit cateva track-uri atat de stridente incat te fac sa tresari pe scaun la fiecare scena importanta.

Ca si cast mi-au placut Cam Gigandet aka Gallo (aka Kevin Volchok din O.C. si James din Twilight), genial tipul ca si constiinta a lui Payton (Dennis Quaid), evident Bower (Ben Foster aka Angel din XMEN 3) si foarte putin intepata de Nadia (Antje Traue) care mi s-a parut mai mult frantuzoaica decat nemtoaica.

Pana la urma am savurat filmul chiar daca nu e unul excelent, dar toate lucrurile prin care au trecut oamenii aia ca sa se salveze si sa ajunga pe Tanis. Bonus points clar pentru coloana sonora si pt actiune si pentru ca la un moment dat m-a tinut treaz filmul altfel adormeam acolo la cat de obosit eram; minusuri prea putina informatie despre efectul Pandorum, putin trasa de par situatia lui Payton si forta excelenta pe care o aveau mutantii aia.

All in all e un film nice, care mi-a placut destul de mult incat sa scriu 3 cuvinte despre el si sa nu zic ca e naspa si pe care l-am vazut cu un SF geek:) (adica cunoscator).

12 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *