BizCamp editia a 2-a

BizCamp a ajuns si la editia cu numarul 2, a doua din 2009 si desigur una din multele care vor mai veni. Evenimentul s-a desfasurat pe parcursul a 2 zile, 11-12 noiembrie, la Howard Johnson din Bucuresti, evident ca fiind la ASE am scapat ieftin trebuind decat sa trec strada ca sa ajung:)

A fost inca unul din evenimentele in care m-am simtit in largul meu printre multi studenti la fel ca si mine si oameni din ONG-uri, intr-o atmosfera destinsa de unde am avut iar multe lucruri de invatat.

In prima zi am ajuns doar la o conferinta axata pe domeniul business unde au vorbit Anca Haiduc (HR Manager la Danone), Alexandru Macavei( Director Executiv Radio 21) si Oliver Olson(CEU Business School). Oamenii au vorbit foarte mult si la subiect despre interactiunea in business a oamenilor cu oameni pe care ii cunosc si in care au incredere.

Alexandru Macavei vorbea foarte mult de importanta networkingului si pastrarea unei relatii bune cu oamenii din grupul tau, pastrarea loialitatii fata de un brand si cel mai important lucru sa fii proactiv. (Nu spera ca o sa se intample minuni si o sa te trezesti cu ceva picat din cer aka job) Earn it, fa ceea ce faci cu placere, make it fun si fii natural.

A urmat Oliver Olson, a carui prezentare m-a tinut un pic in corzi si mi-a placut faptul ca a sincronizat-o cu o melodie de la U2, insa a cam spus aceleasi lucruri ca si Alenxandru Macavei, numai ca pe o alta limba si nu prea am retinut tot deoarece am fost tras din sala pentru un interviu pentru EVZ online, undeva pe aici, dar oricum a fost fun.

A urmat o binemeritata pauza de masa si socializare, unde eram cam singurul din SiSC de pe acolo:)) eram inconjurat numai de oameni din Aser si BOS.

After that au urmat sesiunile de workshopuri unde am participat la cel despre Talent=Creativity+Vision, organizat de Coca Cola HBC si tinut de Alina Craciun cu care s-a discutat mult despre brandul Coca Cola, reclamele la Coca Cola si ce inseamna talentul. Very funny stories si am castigat si o carte Business SuperBrands, si multe rasete.

Apoi am ales Workshopul Porsche, despre testul Belbin, unde am aflat  mai multe despre Meredith Belbin care era de fapt barbat si nu femeie, multe insight-uri in psihologia realizarii testului, am mai facut odata testul iar apoi am primit a few goodies de la Porsche si multe feedbackuri pozitive.

A doua zi am fost de la prima conferinta, dar am intarziat putin si am aflat cateva chestii interesante despre gandirea in afara cutiei, multe chestii despre increderea in sine, si cateva lucruri despre creative thinking in anumite domenii, dar singurul lucru care nu mi-a placut a fost prezentarea lui Vasile Paun care a vorbit mai mult de spiritism decat despre thinking outside the box.

Apoi a urmat cea mai interesanta conferinta a zilei cu Bobby Voicu, Florin Grozea si sorin Tudor care au vorbit si ne-au stresat foarte mult cu faptul ca e important sa fim peste tot in online pentru a iesi in fata angajatorului atunci cand suntem cautati pentru un job si foarte multe lucruri despre networking si common sense, toate culminand cu having fun. Nu-ti amesteca business-ul cu distractia dar fa ceea ce iti place si tine minte ca orice scrii in online se ramane scris.

Next up a fost workshopul Danone unde am aflat multe lucruri interesante despre jocul de simulare manageriala Trust si l-am jucat dar a durat ceva timp si e cam mult de explicat. Bottom line e ca am prins multe lucruri noi si am raspuns unor intrebari care trebuiau gandite logic desi uneori nu exista o logica in spatele lor.

Ultimul workshop la care am participat si cel care a incheiat editia BizCamp din aceasta toamna, a fost cel organizat de P&G, unde am aflat mai multe despre dezvoltare personala si putin personal branding dar si povestile catorva oameni din P&G. Si iar am castigat niste chestii.

Basically mi-au placut multe lucruri la a doua editie si am intalnit destui oameni interesati de business cu care am putut vorbi si m-am distrat.

Fun stuff: noul meu rucsac/geanta/ghiozdan cum vreti-l sa-l numiti(linkul chestii), portiile de ras de la conferinta despre ‘Blogging vs Career”, prajiturile de ieri, faptul ca mi-am fost luat un interviu, mult suc de portocale si cutii de Fanta baute in doua zile;)) etc.

Not fun: Catering fail ieri la pranz, cand am iesit de la conferinta n-am mai prins nimic to eat:( si chestia despre spiritism(no offense to the organizers).

Sper ca ne vedem si la editia viitoare:)

12 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *