After Tineri de Succes ed. 2

Motivele pentru care am participat la conferinte nu are rost sa le mai detaliez . Sunt insirate destul pe blogul acesta. Restul e knowledge. Sau poate doar update-uri la diferite cunostiinte.

Dupa cum elaboram acum 2 post-uri, la TDS am avut oameni destul de mari din finante, banking, life si “voluntariat”. Poate unii nu sunt cunoscuti pentru o anumita nisa, altii pe alta, dar la fiecare a fost destula lume.

Cred ca in primul rand trebuie sa o felicit pe Ioana, PM-ul proiectului ca a reusit sa ne faca sa-i aducem pe acesti oameni in aceeasi sala, int-un timp atat de scurt.

A fost o zi destul de interesanta cu 2 sesiuni: Financial si Responsabilitate Sociala. Totul a inceput de la Valentin Lazea, economistul sef de la BNR care ne-a vorbit in special despre criza si impactul acesteia asupra economiei romanesti.

In mare parte dupa spusele lui, Romania a avut o perioada de economic boom din 2000 pana in 2008 cand incet, incet economia tarii a luat-o pe un trend descendent. Cauzele principale in aceasta perioada au fost aderarea Romaniei la Nato si accesarea in UE dar si perioada proasta din 2007 cand agricultura a stagnat. Mai multe nu pot sa spun ca nu ma pricep foarte bine la chestii financiare.

A urmat Mihai Chisu, broker, care ne-a vorbit foarte mult despre criza, utilitatea conferintelor si toate lucrurilor de genul asta pe care-l fac ONG-urile. Ne-a zis ca in domeniul sau e foarte important sa ai noroc. Avand in vedere ca din secunda in secunda risti sa pierzi bani, iti trebuie un dram de noroc.

Sfaturile pe care ni le-a dat  au fost destule, la fel ca si start-upurile care se infiinteaza in Romania si ca Romania e tara unde succesul se masoara in numarul de presedinti pe care ii avem de la o seara la alta.

La pupitru a venit apoi Dorin Ghidiu, tot broker care ne-a bagat in ceata la un moment dat cu multe statistici, grafice si filmulete ma impresionat la o faza din filmele pe care le-a prezentat ca a zis ceva de twitter si faptul ca inca suntem in recesiune si ca la anul vom fi tot in aceeasi situatie.

Sectiunea Financial s-a terminat cu Radu Soviani, analist economic la The Money Channel care ne-a vorbit in mare parte despre trecutul lui in aceasta meserie si cum a ajuns sa faca jurnalism economic, ca mai apoi sa avem timp sa-i punem intrebari. Si i-am pus destule. Omul oricum e foarte tare! Ne-a dat si autografe, am facut si poze, we owned.

Mai spre dupa amiaza a inceput sectiunea dedicata Responsabilitati Sociale unde am inceput cu Adi Despot, care a incantat audienta cu povestile lui despre muzica si campaniile umanitare la care a luat parte.  In orice caz, la Despot era sala aproape plina. Sa mai zic ca a fost absolut genial? nu are rost (doar el putea sa zica 3 in…..).

Nu pot decat sa zic ca nu pare o persoana fitoasa, ci mai degraba e un om cu care ai putea sa stai ore intregi la povesti si la un pahar de ceva.

Ultimul invitat de la TDS a fost Raed Arafat care nici macar nu se punea problema sa nu aiba ceva bun de zis. Ce-as putea sa zic eu acum? SMURD, sistemul sanitar din Romania si Miscarea de Rezistenta au fost lucruri pe care le-a abordat si voluntariat desigur ori prin intrebari din public, ori prin povestiri de-ale sale.

End of the stoy pe anul acesta. Ne auzim la urmatorul TDS.

12 years ago

1 Comment

  1. mmm.. mi-ar fi placut sa fiu si eu, cel putin la partea de financial si cea cu Raed Arafat (omul merita tot respectul pt initiativa SMURD)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *