Lecturi Urbane, km 0

Poate multi se intreaba ce naiba caut eu pe aici nu? Ei bine, imi plac cartile si imi plac cartile bune ( nu literatura romanesca invechita si bagata pe gat in liceu, si nici cartile de la facultate). Imi plac cartile moderne, romanele thrilling care reusesc sa-mi puna sangele in miscare si care sa ma faca sa empatizez cu personajele si sa fiu si eu in mijlocul actiunii.

Si imi place sa le citesc. Adica imi place sa citesc carti bune, imi place sa induc starea de cultura in sufletul oamenilor si sa vad multimea de oameni care se intreaba ce naiba fac aia acolo, de citesc atata. Oare filmeaza pentru ceva?

Nu, oameni buni. Noi nu filmam pentru nici un film sau serial. Lecturi Urbane e o stare de spirit, un loc comun unde ne adunam pentru a-i face pe altii sa lase pentru cateva secunda tabloidele din mana sau sa inchida putin televizorul si sa citeasca. Facem sa fie bine, dupa cum zice Adrian Ciubotaru.

Asa ca sambata, 8 mai ne-am strans sa citim si sa impartim carti, la Universitate, pe treptele de la TNB. A fost prima editie la suprafata din Bucuresti si in ora aia si jumatate  cat am stat pe acolo, pe langa faptul ca toti am citit, am impartit si carti multor oameni.

Multi au venit la noi curiosi sa ne intrebe “Ce se intampla aici?”, le-am explicat si le-am dat o carte, altii erau doar curiosi si voiau o tigara (funny). Au fost pana si turisti englezi, care erau curiosi de ce se intampla acolo si au primit si ei carti (Ne-au zis “Awesome man.”)

De data asta, venisem pregatit sa impart macar o carte, pentru ca la ultima editie din metrou doar am citit. Inca nu am terminat de citit cartea primita in metrou, dar sper ca pana la urmatoarea editie sa o dau mai departe. Insa ieri, am pus frumos semne de carte in carti, mi-am ales o carte foarte tare (“Madame Terror” se numeste), am citit din ea in fata TNB-ului si am dat-o mai departe unei fete.

Well eu tot pandeam sa dau cartea unui tip mai asa pasionat de mistere, conspiratii and stuff, dar nu am vazut niciunul asa ca m-am dus la o fata, ce statea intr-un colt la iesirea de la metrou si se uita la noi mirata ca nu stie ce se intampla acolo. Am mers la ea, i-am explicat de ce citit noi de zor, mi-a zis ca nu are timp acum sa stea sa citeasca cu noi dar i-am spus ca nu era nevoie sa stea acolo. Trebuia doar sa accepte cartea, sa o citeasca si dupa ce o termina sa-si scrie numele pe ea si sa o dea mai departe unui alt cititor. Foarte simplu. Si i-am lasat cartea.

Dar, marea problema e ca pe mine ma fascineaza cartile despre conspiratii, thrillere si voiam sa o citesc neaparat, dar nu stiam daca o mai are cineva. Asa l-am vazut pe Horia Constantin cu ea in mana si cum nu a dat cartea nimanui am luat-o eu sa o citesc. Cand o sa am mai mult timp la dispozitie.

Oricum a iesit o editie destul de faina care s-a incheiat cu un mini after party la motoare si multa socializare + caterinca. [Si userii noi de twitter carora trebuie sa le dau follow.]

Poze: la mine pe contul de picasa, aici, pe facebook: aici si aici si la Stelian Pavalache (nice fotoblog btw).

Articole au scris: Claudia, Titus, Vulupe, Adrian, Animalele Urbane and many, many more.

12 years ago

4 Comments

  1. E amuzanta reactia oamenilor…
    Foarte tare ideea!
    “De data asta, venisem pregatit sa impart macar o carte, pentru ca la ultima editie din metrou doar am citit.” >> ultima editie in metrou? cum adica? ati stat in metrou si ati citit? 😕

  2. @cristiana: daca nu ai fost pe faza. Ultima editie din metrou lecturiurbane a fost pe 30 martie. De atunci a iesit la suprafata:)si s-au impartit carti in Brasov si in Bucuresti la TNB. Urmeaza iarasi Brasov, Sibiu, Chisinau, Bacau, iarasi Bucuresti.

    Dap am stat cuminti in metrou si am citit, asteptand ca oamenii sa vina la noi sa ne intrebe ce facem, de ce citim si sa le impartim carti. De fapt a fost ultima editie underground pana in toamna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *