ZoomOn

Poate va intrebati ce e ZoomON? Si eu! Glumesc, desigur. Aseara am avut placerea sa merg la a 2-a editie a evenimentului organizat de laptopnews si hotcity, in Van Gogh Cafe (pe Lipscani) si sincer nu regret ca am pierdut cateva ore vorbind despre laptopuri, procesoare, cum alegem un laptop/netbook si asa mai departe.

Si in nici un caz nu a fost o intalnire de geeksi. Nu am fost la prima editie, unde am vazut ca s-a discutat in mare parte despre moda si laptopuri, dar aseara moda nu ai intrat in discutie ci mai mult ne-am axat pe prezentari de laptopuri, sugestii de does&don’t, ce fel de laptop ni s-ar potrivi, cum alegem un laptop, putina conversatie Windows vs Linux si multe intrebari si sugestii.

Initial Octav Stefan, de la Smart Point, ne-a prezentat Sony Vaio seria P, deabia lansat pe piata din Romania fara sa aiba un model real la el dar pe scurt modelul Sony Vaio P e un netbook dragut, la vreo 650g, cu un procesor atom, un HDD SSD de 64 GB, ecran de 8 inch, de pe care poti lucra in orice pozitie doresti. (chiar si indoit ca o carte) Arata ca o poseta (evident ca e pentru doamne si domnisoare) dar eu unul personal nu mi l-as cumpara. Nu e vorba neaparat de pret, ci mai mult de ce am nevoie in viata si munca de zi cu zi si mai ales dupa cum spunea Andrei Basoc: “Nu exista laptop prost ci laptop prost pozitionat pe nevoile tale.” So no Sony Vaio P pentru mine.

In schimb am pus mana pe un Sony Vaio seria E care nu aveam mai mult de 13″ sau 14″ inch dar avea un aspect placut (o culoare albastru metalizat care mi-a ramas intiparita in minte), un touchpad enervant pentru mine cu multe punctulete si deabia reuseam sa misc sageata pe ecran, dar traiasca Vaio pentru carcasa din fibra de carbon de pe seria E si butonul care te trimite direct pe web (fara sa intri in W7). Daca te intrebi cum, iti pot zice ca pe langa W7 mai exista un al doilea OS (un fel de configuratie live de linux cu browser integrat) singurul lucru disponibil fiind navigarea pe internet.

Apoi au urmat multe discutii si intrebari despre procesoare/laptopuri, baietii intrand adanc in partea tehnica (turbo booster, i3, i5, i7) cu multe sfaturi demne de luat in seama si ce ar trebui si nu ar trebui sa nu facem cu un laptop dar nu trebuie sa va bag in tehnica acum. Totusi, puteti urmarii #(hashtag-ul)zoomon pe twitter sa vedeti exact ce s-a discutat aseara si credeti-ma nu o sa fiti dezamagiti.

Btw: Prajiturelele care le-am mancat aseara acolo sunt exceptionale (se numesc Macarons). Nu mai retin sigur site-ul (era ceva cu Madame) dar daca aveti ocazia sa dati peste ele, incercati-le. Poate furati si reteta.

11 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *