Tehnicieni de urgenta

De ce tehnicieni de urgenta? Ce faci atunci cand esti la zeci de kilometri de mami si tati ( a se citi aici de locul de bastina unde ai unelte necesare pentru a repara ceva ce s-a stricat in casa)? Te faci tehnician de urgenta. Si daca esti student, nu te gandi ca o vizita la cel mai apropiat magazin de ustensile pentru casa si gradina te-ar ajuta. Esti student remember, buget limitat. Doar daca urgenta aceea e in capul listei si merge rezolvata. Bun, si ce faci?

Ai doua solutii. Ori faci ca domnul Costel Economicosu ori ca Fanel Frigurosu. Eu l-am ales pe Fanel (adica varianta mai usoara) cand s-a intamplat sa am o astfel de urgenta si am vazut ca pana la urma a mers. (Las-o ba ca merge asa !) Daca as fi in locul vostru l-as alege oricand pe Costel.

Ce m-a facut sa-l aleg pe Fanel?

Undeva prin martie anul acesta, administratorul cladirii in care locuiesc mi-a zis: “Tu o sa te muti la 11. Colegii tai de la 7 au ceva probleme in camera si tu cum stai singur se muta ei la 6 si tu la 11 cu altcineva care sta singur.” Toate bune si frumoase pana cand m-am mutat. Camera era ok, colegul nou era ok, patul in care stateam era ok. Toate lucrurile erau ok in afara de ferestrele din camera la care nu aveam o perdea.

Cum timp de o luna si am fost de 3 ori la administrator, iar colegul de vreo 5-6 ori sa-i spunem sa trimita pe cineva sa ne puna jaluzele sau o perdea, si nothing was fixed am trecut la planul B.

Planul B a constat in utilizarea asternuturilor de pat primite de la administratie in perdele. Nici nu va puteti imagina cum stau 2 oameni sa bata in perete la 11 seara, 4-5 cuisoare de vreo 3-4 cm pentru fixarea unui amarat de cearsaf. Si intradevar seara aceea a fost epica. Pe langa faptul ca am ras de ne dureau toate incheieturile aveam perdele. Si eram fericiti ca nu ne mai batea soarele in ochi. Si stiti ce?

Pe sistemul asta ne-am facut si cuier la intrare, am mai batut un cui si proudly am agatat in el calendarul cu twitteritze luat de la fetele de la Hotcity. Pana la urma am ramas iar singur in camera (colegul fiind anul 4 la Poli) dar perdeaua aceea a tinut fratilor. Asta pana la 1 octombrie cand iar am fost nevoit sa ma mut in alta camera, cu un etaj mai sus. Sau cine stie? Poate chiar si acum mai supravietuiesc cearseafurile acelea pe post de perdele. Dar va rog sa nu faceti ca noi.

S-a intamplat sa tina, da. Dar asta nu inseamna ca va tine de fiecare data. Mai bine apelati la varianta Costel sau daca puteti plati apelati la un tehnician. Sau bateti-l la cap pe administrator pana va rezolva problemele din casa. Eu unul nu prea am timp si nici chef sa-i vad mutra, doar atunci cand e nevoie sa platesc chiria.

Ah, da. Si iarasi stau singur si nu ma plang. Am perdele normale, camera ok, patul in regula, dulapuri incapatoare prin urmare nu am de ce sa ma plang. Dar pana la urma voi pe cine alegeti? Pe Costel sau pe Fanel?

11 years ago

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *