Publicitate de milioane

Zilele trecute primeam o minunata leapsa de la Bogdan, in care ar trebui sa alcatuiesc un top ar reclamelor prezentate in timpul Superbowlului. Dar cum in ultima perioada am vorbit prea mult despre sport pe blog, am zis ca e cazul sa o las mai moale si sa nu mai folosesc termenul in urmatoarele postari. Si acum trebuie sa vorbesc despre reclame. De fapt un top 3 al spoturilor publicitare difuzate in timpul evenimentul.

La categoria mentiune, diploma merge la unul din spoturile realizate pentru Pepsi Max (First Date). Bun sa ma faca sa rad dar nu destul de bun ca sa intre in top.

[youtube ztojQhQofwQ]

Pe locul 3, se claseaza spotul “Crying Jean” realizat special pentru Stella Artois. Nu m-a facut sa rad in hohote, dar mi-a placut tare mult abordarea simplista, si povestea boema din jurul clipului.

[youtube TwGOpherbNc]

Locul 2 merge catre Motown, adica Detroit, Michigan si locul unde in fiecare zi ies de pe banda rulanta modele tari de la Chrysler. Imi pare rau Eminem, dar chiar daca copywriterii s-au folosit de emotie si una din melodiile tale pentru a promova un gigant cum e Chrysler, locul 1 e bine conservat. Asta nu inseamna ca nu mi-a placut reclama. Chiar am apreciat-o.

[youtube SKL254Y_jtc]

Si…drum roll… . Locul 1, si reclama care daca ar fi fost conceputa de publicitari romani as fi zis ca nu e adevarata, dar la care nu m-am putut opri din ras vreo 5 minute e asta:

[youtube EBUcG7xZB-g]

In schimb nu mi-au placut deloc reclamele la Doritos. Nu stiu de voi dar m-au facut sa-mi fie scarba sa deschid o punga de chipsuri vreo cateva zile.

Poate, la un later update o sa vin si cu agentiile care au facut spoturile de mai sus. Mai multe reclame gasiti si aici pe canalul celor de la adblitz.

Si cum nu exista leapsa fara pasa, aruncam piatra in curtile: RHN, Andrei si 3ditorial.

11 years ago