Un lob creativ

Multa lume vorbeste despre creativitate. Multi tipa ca sunt creativi. Dar creativitatea e un lucru pe care nu multi il pot intelege. Eu unul sunt creativ doar atunci cand nu sunt presat de timp si sunt lasat intr-un ambient relaxant. N-am fost niciodata bun la desen, muzica sau scriitura creativa.

Compuneri nu erau punctul meu forte, acuarelele le foloseam doar sa mai pictez cate un copac iar tehnica mea in folosirea unui pian a fost si este deficitara. Din punctele astea de vedere nu sunt creativ. Dar stiti ce?

Niciodata nu am dat 2 lei pe chestia asta.  Creativitatea e ceva care nu te nasti cu ea, nu poate nimeni sa ti-o predea dar o gasesti in lucrurile simple. In oameni, pe strada, prin parc, oriunde. Creativitatea nu se face ci se atrage. Creativitatea inseamna originalitate si nu copiere.

Nu inseamna ca daca ai facut un afis, hop esti creativ. Sau afisul e creativ. Probabil douazeci de mii de oamenii au facut asta inaintea ta. Creativitatea inseamna pentru mine toate etapele parcurse pentru a face acel ceva. Inseamna pregatirea necesara pentru a livra ceva de calitate.

Depinde doar de tine cand, unde si cum o gasesti. Iar pentru asta, gasca de la Fundatia Friend For Friends(ffff) in colaborare cu Decat o Revista au creat seria de interviuri inspirationale “Lobul Creativ”. Pe care le puteti gasi aici.

Bonus. Va las cu video-ul care mi-a placut cel mai mult din seria asta.

[youtube Ar7HVqGD3Qs]

11 years ago

3 Comments

  1. A cânta la pian (basic vorbind) nu necesită creativitate. Vorbesc din vasta experienţă proprie. Ori eşti talentat de la ăl de sus, ori munceşti prin exersare continuă. 😛

    Lasă pianul, mergea alt exemplu acolo. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *