The Borgias

E imposibil sa nu va placa istoria din epoca Renasterii. Din perioada in care Stefan se batea aprig cu turcii si incerca sa pastreze integritate Moldovei. Stiu! In liceu  multi dintre noi invatam pasaje plictisitoare despre Istoria Romanilor pentru ca ori ne trebuia la Bac ori pentru vreo lucrare.

Dar cel mai mult m-a atras istoria epocii renascentiste. Oameni ca Da Vinci, Machiavelli si Copernic. Atat de mult am ramas prins incat atunci cand m-am pus pe jucat Assassin’s Creed 2 habar nu aveam povestea din spatele jocului. Apoi din firul jocului am aflat de dinastia Borgia. Ca zilele trecute sa vad trailerul pentru serialul The Borgias. Si sa vreau sa ma uit la el.

Si am realizat ca imi place dupa ce am vazut jumatate de ora din el. Bazat pe povestea incoronarii cardinalului Rodrigo Borgia pe scaunul papal in 1492, serialul aduce putin din povestea din joc. Face o tranzitie de la pozitia acestuia de cardinal la indatoririle de papa si cum familia ajunge sa-i duca bataliile. Totusi domnia familiei Borgia a fost una dintre cele mai puternice din lume in secolul 15.

De ce merita sa-l vedeti?

Eu unul nu sunt fan seriale istorice. Nu m-am uitat la Merlin sau Tudors. Dar The Borgias a avut ceva care m-a atras. A avut doza aia care te tine conectat pe tot parcursul unui episod. Nu sunt prea multi timpi morti, decorurile sunt create perfect si ambianta medievala pluteste in aer. In plus imi place cum povestea se sparge in mai multe fire epice ca mai apoi sa revina la firul initial.

Adaugand astea cu un cast care il include pe Jeremy Irons si ai reteta perfecta pentru un serial care va lua ceva premii. Si va avea o audienta destul de ridicata, pana la intoarcerea lui Hank Moody. Deci da, se merita.

Si daca inca nu te-am convins poti oricand vizita TV.Com pentru mai multe detalii.

11 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *