Turul

Turul este tot ceea ce m-a ținut în casă timp de 10 ani în intervalul iulie-august. Profitând de căldurile de afară, mă așezam timp de 3 săptămâni în camera unde aveam al doilea televizor să văd bătăliile magnifice din Alpi și Pirinei. Dar azi nu vreau să vorbesc despre turul cel mare, ci despre unul mult mai mic și tipic românesc.

Bine, de fapt și de drept voiam să spun atipic. Atipic pentru sportul românesc în general și pentru popularitatea ciclismului într-o țară în care fotbalul acaparează fiecare cent din bugetele de marketing. Dar, după multă vreme aud de un tur al României care începe cu un contratimp și se termină cu o etapă în București.

Și în premieră, amicul Dragoș, va fi bloggerul oficial al Turului. Asta înseamnă ca va relata cam orice înseamnă ciclism în caravana turului. Interviuri, clasamente, poze. Poate și live blogging de pe traseul. Totul se rezuma în articole  pe sportlocal. Despre ciclism, evident.

De cicliștii românii nu v-aș putea spune nimic pentru că sunt pur și simplu un mister pentru mine dar sunt sigur ca seria de articole din perioada turului o să vă lămurească. Eu unul deabia aștept să văd finalul de la București.

Totuși, în caz că vreți informații suplimentare despre traseu și etape, site-ul turului României vă stă la dispoziție aici.

11 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *