Redescopera Romania 4 – Ziua Marinei

Poveștile frumoase încep dis-de-dimineață. Și ca orice poveste frumoasă se termină totul la sfârșitul zilei. Însă în Redescoperă România poveștile de abia încep.  Astăzi poveștile s-au legat de Sf. Maria și ziua Marinei. Treziți la o oră respectabilă, ne-am împărțit iar în 2 echipe, una din echipe poposind în Grindul Lupilor iar cealaltă a rămas în Constanța să vadă festivitățile de ziua Marinei și obiectivele din jurul orașului.

Eu am rămas în echipa din oraș. Aveam o dorință nebună de a vedea festivitățile de ziua Marinei și aș fi vrut să mă pierd puțin pe străzile orașului. La 10 am pornit spre plaja Modern și portul de agrement al orașului de unde am prins câteva instantanee cu marinari în uniforma zilnică și simulările de război cu câteva fregate și elicoptere.

Aflat în apropierea portului naval, cazinoul constănțean pare o replică pală a ceea ce vedeam în fiecare an când vizitam orașul în drumul spre mare. Poate o recondiționare l-ar aduce într-o stare mult mai bună și o îmbunătățire a economiei orașului. De acolo ne-am pierdut pe străzi până am ajuns la Muzeul de Arheologie și Istorie din Constanța.

Acolo am rememorat puțină istorie română și dobrogeană, asta pe lângă diferitele exponate arheologice văzute. Intrarea este 11 lei sau 5 lei pentru studenți, dar dacă aveți ceva timp de pierdut se merită să vedeți colecții numismatice, vechi titluri de proprietate, documente oficiale din secolul 19/20 și multe alte frânturi din istorie.

Pauză de masă și fast forward până la Delfinariu. Sincer să fiu, nu-mi aduc aminte ultima oară când am ajuns la Delfinariul din Constanța, dar atunci biletele de intrare erau cu mult mai ieftine. Da, 50 de lei unora li se poate părea mult dar în banii aștia poți vizita toate chestiile de la Delfinariu: show-ul cu Flipperi, leul de mare John, colecția de păsări rare, o mică rezervație ce-ți dădea senzația că ești în Deltă și o vizită scurtă la Planetariu.

Mult, puțin, cert este că am vizitat chestii faine și m-am distrat încă odată astăzi. Deja a început să-mi placă. Dar păstrez chestii și pentru zilele viitoare.

Despre aventurile de astăzi au scris și colegii de drum:  Pyuric, Alex, David, Ana, Miruna și Bobby. La Răzvan găsiți poze HDR și video-uri(cu/fără slo-motion).

Mai multe poze  de la mine, din ziua 2, găsiți aici.

Toate poveștile le puteți vedea aiciRedescoperă România este un proiect Petrom, împreună cu BCRDaciaRomtelecomParalela 45 şi Muzeul Național al Țăranului Român.

10 years ago

3 Comments

    1. Sunt multe locuri care merită vizitate. Timp și bani să fie. Eventual servicii de calitate. Pe care nu le găsești oriunde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *