5 reguli pentru o cultura creativă

Zilele trecute căutam niște chestii inspiraționale pentru un proiect și am dat peste un articol despre creativitate și inspirație în viziunea lui Ben Chestnut, fondatorul serviciului de email marketing Mail Chimp. Consideră că există 5 reguli care trebuie respectate într-un mediu în care se pune preț pe creativitate.

1. Evitați regulile. Evitați ordinea. Se referă la faptul că oamenii au nevoie de o stare minimă de haos și că schimbările constante, de la verticală spre orizontală îi ține pe oameni flexibili și conectați la ceea ce trebuie să facă.

2. Dăi voie echipei să-și exprime creativitatea. Permite-le celor din echipă să încerce ceva nou, să eșueze în lucrurile pe care le fac, să se facă de râs, să aibe idei nebunești.

3. Angajează oameni ciudați. Nu ciudați în sensul de oameni tatuați, cu pierce-uri și multe zorzoane ci genul acela de oameni din afara industriei tale care ar putea aborda o problemă diferit față de cum o faci tu sau competitorii tăi.

4. Ședințele sunt un rău necesar. Dar sala de conferințe se poate evita prin întâlniri pe holuri, în birouri sau în orice alt spațiu în care oamenii se simt confortabil. Ședințele ar trebui să fie mai mult despre sharing-ul de idei (idei cât mai nebunești) decât plictisitoarele ședințe de management.

5. Crează un mediu flexibil de lucru. Creativitatea e adesea spontană, așa că toată lumea are nevoie de un mediu flexibil de lucru și o comunicare internă constantă.

Desigur, regulile au fost făcute pentru a putea fi încălcate și rescrise. Cine spune că nu se pot crea alte seturi de reguli, se înșeală amarnic. Cred că în ziua de azi nu mai putem pune bariere în ceea ce se poate face și evident “Sky is the limit”.

Articolul în întregime îl puteți găsi aici.

10 years ago

3 Comments

  1. dada, ii cam mediu meu ideal de lucru 😀 cat despre ciudati, sa stii ca de multe ori intamplarea face ca oamenii aia cu tatuaje si gauri in urechi de poti sa-mi bagi degetu’ prin ele is aia care te surprind cu ce idei pot sa aiba 🙂

    acuma poti sa imi (re)gasesti si blogu’ :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *