Idei orientale

Cu toții știm că poporul chinez, la numărul mare de locuitori de care dispune, are o tendință abstractă de a duplica tot ce îi trece prin mână. De aici au început replicile de iPhone, telefoanele cu dual-sim și replicile de iPhone 4 cu Android. Adică toate chinezăriile de care poți avea parte în lumea asta.

Evident că în toată tevatura asta cu falsuri și copii, China a reușit să scoată și ceva lucruri bune. Ce-mi vine acum în minte sunt: circuitul de Formula 1 din Shanghai, stadionul Olimpic pentru Olimpiada din 2008 și gigantul din zona telecomunicaților Huawei. De Huawei știam de ceva timp. Văzusem că prețioasele modemuri de internet de Vodafone erau făcute de Huawei. Pe atunci nu știam că sunt unul dintre cei mai tari lideri din telecomunicație din China și Asia.

Acum, aflu că mai nou fac și smartphone-uri. Care se vând direct cu Android 2.2. Interesantă mișcare a chinezilor. Și le promovează printr-o campanie foarte mișto cu printuri.

[nggallery id=5]

Acum printurile arată bine, dar pentru 100 de euro, la liber Huawei Ideos X1 e un smartphone nu foarte pretențios, cu o putere de procesare destul de mică față de frații săi de la HTC ori Samsung. Făcut specific pentru targetul tânăr. Puțin twitter, mai un facebook, 2-3 poze la o rezoluție decentă și ceva baterie încât să te țină. Un dispozitiv low end, cu o campanie frumoasă de promovare. Și foarte funny.

10 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *