De ce mă folosesc zilnic de Tweetdeck

Când mi-am făcut prima dată cont pe twitter, nu mă gândeam că o să ajung să-l folosesc după 3 ani ca power user. Nu mă gândeam că o să ajung să cunosc o largă paletă de oameni prin twitter, atunci fiind o joacă minimală și o resursă de chat în 140 de caractere. De la un timp, însă am început să apreciez platforma și fiu cât mai activ pe ea.

Într-o zi simțeam că interfața web nu-mi oferă toate facilitățile necesare pentru a mă putea desfășura pe această rețea socială. Nu știu cum, într-o zi am dat peste Tweetdeck. M-am uitat atent și mă gândeam la ce-mi poate folosi o altă aplicație. Ei bine, pentru nevoile mele aplicația îndeplinea multe lucruri pe care le consideram esențiale.

Aveam în principal posibilitatea de a împartea lista de urmăritori în trei mari coloane: All Friends (unde se strâng toate update-urile oamenilor pe care îi urmăresc) , Replies/Mentions (vezi mesajele oamenilor care te menționează în fluxul de știri) și DM (mesajele directe de la utilizatorii cu care voiai să schimbi 2 vorbe fără să faci chat în timeline). În interfața web nu puteam să fac foarte multe chestii, iar DM-urile și Menționările veneau greu.

Plus că la fiecare update, Tweetdeck-ul venea cu ceva nou. Rând pe rând a introdus opțiuni de autocomplete ale numelor utilizatorilor, feed în timp real, posibilitatea conectării altor rețele sociale cu el, upload-ul de imagini direct din aplicație, scurtarea url-ului printr-un serviciu stabilit de tine, posibilitatea de a vedea o coloană cu utilizatorii care ți-au dat follow recent, utilitatea conectării din aceeași aplicație a două conturi diferite de twitter, preview direct în aplicație a imaginilor și video-urilor de pe youtube  și posibilitatea de a salva și vedea hashtaguri curente. Și cele mai importante 2 opțiuni pe care le folosesc des în Tweetdeck sunt scheduled messages și Global Filter.

Bine, la mine Tweetdeck stă închis doar când sunt într-o zonă lipsită de internet. Chiar și atunci când nu sunt în preajma laptopului tweet-urile curg în timeline. La un moment dat am decis ca trebuie puțină curățenie în timeline și mai puțin zgomot. Am ajuns să urmăresc doar oamenii care îmi sunt relavanți din advertisign, design și online, prieteni și oameni din anumite industrii pe care îi admir și respect. Aici Global Filter s-a descurcat de minune.

Pe lângă faptul că în Tweetdeck puteai filtra anumite coloane pentru a primi doar anumite mesaje, acum se pot filtra absolut toate coloanele, utilizatorii, cuvinte cheie, hashtaguri și API-uri. Niște exemple elocvente ar fi cele în care am filtrat hashtagul #pebuda pentru mesajele și RT-urile irelevante, api-ul de la Foursquare pentru timeline-ul începuse să se umple cu checkin-urile multor utilizatori și încă câteva cuvinte cheie pentru îmi ajungeau în timeline  tot felul de mesaje cărora nu le vedeam rostul.

Bine, global filter e o încercare decentă de a bloca mesajele unor utilizator fără a le da unfollow sau block. Cine știe? Poate mai spune user-ul respectiv și alte lucruri interesante. Evident, dacă vreau să aflu cine dă checkin pe foursquare, ma duc pe site sau pe aplicatia de android. Nu știu, dar mie așa mi se pare relevant și eficient.

Oricum pentru ceea ce înseamnă twitter pentru mine: branding personal, flux de știri și sper că la un moment dat pentru muncă, Tweetdeck-ul își face treaba perfect decât competitorii săi (Seesmic și Hootsuite). Atâta timp cât nu am nevoie de statistici complicate și monitorizare pentru un brand, aplicația de desktop rulează.

În principal eu folosesc versiunea de desktop (care necesită Adobe Air instalat) și cea de Android. Pentru alte device-uri găsiți linkurile de download aici.

10 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *