Îmi place România curată

Căror oameni nu le place să aibă o țară curată? Să-mi spună mie cineva ca îi place să meargă în aer liber și să vadă teancuri de gunoaie aruncate pe marginea drumului. Că merg la el și-i zic să fie sănătos. Evident că nu-i place nimănui chestia asta. Dealtfel, tot mai mult companii se ocupă de programe de CSR sau își lansează propriile campanii.

Una dintre aceste campanii este “Îmi place România curată” lansată ieri de KFC România. Acest program are în vedere responsabilizarea publicului și educarea acestuia în spiritul colectării selective a deșeurilor. Colectarea selectivă ar trebui să fie un gest care ține de gradul de educație pe care fiecare cetățean îl are și de educație. Practic, colectarea selectivă ar trebuie să fie exact ce face fiecare persoană în propria lui curte atunci când după o masă copioasă strânge în urma lui/ei.

Cum o să se întâmple aceste lucruri? 

Din câte am văzut, ultima oară când am intrat într-un restaurant KFC am găsit coșuri de colectare la fel ca cele amplasate în stradă.  De fapt, o să găsiți astfel de coșuri de colectare în fiecare restaurant KFC din țară, în afară de cele din mall-uri. Asta e doar prima parte, deoarece promovarea programului se va face și online prin blogul companiei, site-ul oficial și pagina aferentă de facebook.

Cum un program atât de mare merită și susținere din partea unor figuri publice, la conferința de lansare au luat parte Monica Iagăr (campioană națională la atletism) și jucătorul dinamovist Liviu Ganea, pe lânga aceștia și oameni din companii și-au arătat interesul pentru sprijinirea acestei campanii (Luminiţa Baicu – REBU fiind una dintre aceste persoane).

Acum să vedem ce impact va avea această campanie asupra românilor și dacă aceștia vor înțelege îndeajuns de bine problema colectării selective.

10 years ago

2 Comments

  1. Ne place tuturor Romania curata, intr-adevar, dar cati facem ceva in privinta asta? Iti spun eu, sub 300.000 de romania, pentru ca acesta este numarul celor care au iesit pe 24 septembrie la curatenie.

    Ca sa ne placa Romania curata, sau ca sa o pastram curata (asta apropo de Umbrela Verde), trebuie mai intai sa o avem curata. Si cum minuni nu se intampla, trebuie mai intai sa facem curatenie, fara sa ne fie sila sa ne murdarim pe maini si fara sa gasim alte scuze…

    Am zis!

    1. Poate ca sunt sub 300.000, poate nu au fost toți prezenți la curățenia din 24 septembrie, dar nu cred ca au existat și alți oameni civilizați care nu au vrut sa ia parte la curățenie dar se îngrijesc zilnic să-și strângă gunoiul după ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *