Nu zice hop până nu sari pârleazul

Vorbeam zilele trecute cu cineva despre mailuri și potențiale pericole, spam sau mesaje informative din diferite părți. La un moment dat a venit vorbă despre ce adresă folosesc mai mult pentru mailuri oficiale, evenimente, etc. I-am răspuns că mă folosesc în mare parte de adresa de yahoo pentru că asta a rămas de câțiva ani buni și mai rar de cea de gmail. Oricum în discuția asta intrase și problema ca într-o zi să renunț definitiv la adresa de yahoo din motive de spam inutil și multe mailuri care veneau aiurea.

Nu credeam însă că o să mă confrunt vreodată cu o problemă majoră care însemna pierderea acestui mail/cont definitiv. Ei bine, un proverb auzit de prin bătrâni spune așa: “Nu zice hop până nu sari pârleazul”. Mai pe românește nu te gândi deșteptule ca emailul este impenetrabil ca te arzi.

Bun. De azi dimineață nu o să mai folosesc Yahoo ca serviciu de email. Nu pentru că m-am confruntat cu o eroarea de mail delivery failure, ci pentru că cineva, undeva acolo în lumea internetului a încercat sa propage un spam amărât sau un virus prin intermediul mailului de Yahoo. Cel mai probabil nu sunt singurul care a primit lucrurile astea. În mod clar am fost o victimă colaterală din milioane de mesaje trimise. Și nu sunt supărăt că am petrecut ceva timp să-mi parolele de la alte zeci de conturi, ci ma enervează faptul că tâmpeniile alea de mesaje au fost trimise la oameni din companii. Când am văzut lista de contacte, mă întrebam cum naiba au ajuns unele adrese acolo, pentru că în mod clar nu discutasem niciodată cu Xulescu și hop fără să vreau le trimiteam un virus sau spam.

Poate pentru unii nu contează lucrul acesta, dar pentru mine e big deal. Cine știe cum în viitor am o oportunitate de a lucra cu anumiți oamenii și nu o să pot ajunge la ei din cauza unor mesaje ca cele trimise azi-noapte târziu. Anyway, mă lungesc cam mult și pierd timpul aiurea.

De astăzi încolo mă găsiți doar de pe gmail cu tot ceea ce înseamnă muncă, evenimente, invitații etc. Și cred că am nevoie de un antivirus nou. Că softul ăsta de 2 lei numit Comodo Internet Security nu-și face treaba deloc. Ba mai îmi dă și notificări aiurea când are el chef. Soluții? Sugestii de ce aș putea folosi?

10 years ago

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *