Spune o poveste

Poveştile sunt nenumărate. Cel mai important lucru de care fiecare persoană trebuie să ţină cont este că din fiecare poveste se trage o morală. O morală  pe care fie o bagi la cap şi o foloseşti, fie o iroseşti. Dar, cele mai frumoase poveşti se spun într-un cadru organizat. Într-o tabără,  în jurul unui foc, undeva într-o casă călduroasă sau într-o atmosferă prielnică acestor discuţii.

Astfel poveştile duc la dezvoltare. Mai bine zis la dezvoltarea personală a unei persoane. Asta pentru că multe entităţi ţin la dezvoltarea oamenilor şi la o cât mai bună experienţă a persoanei respective cu realitatea. În ultima perioadă am participat la două astfel de întâlniri care aveau la baza ideea de dezvoltare personală. Ambele ţinute de Ioan Nicuț, unul dintre cei mai buni traineri pe care i-am întâlnit până acum.

Prima întâlnire a fost despre designul de relaţii şi cum fiecare persoană trebuie să treacă prin anumite etape pentru a construi o relaţie cu oamenii din jur. A doua s-a axat în jurul poveştilor şi a impactului acestora în viaţa ta şi a celor din jur. Cert este că o astfel de experienţă înseamnă mult din punct de vedere al cunoştinţelor personale pe care le dobândeşti şi a poveştilor din a căror morală ai ceva de învăţat. Sincer, nu cred că există vreo altă multinaţională la noi în afară de Microsoft care îşi face publicitate prin nişte întâlniri cu un scop bine specificat şi fără vreun motiv ascuns în spate.

Îmi place că întâlnirile IE9 sunt mai mult despre oameni şi poveştile lor decât despre tehnologie. Sunt despre asumarea ideii că dacă mergi la ele, trebuie să înţelegi că ieşi din zona de confort şi te expui oamenilor. Și mai apoi lucrurilor pe care le poţi învăţa.  Pentru că întotdeauna din poveşti şi experienţe învăţăm. Plus micile greşeli.

Îi mulţumesc lui Nihasa pentru că mi-a oferit ocazia să particip la această întâlnire, fetelor de la McCann PR care m-au invitat şi au organizat întâlnirea la fel de bine că şi alte daţi şi lui Ioan Nicuț pentru poveştile frumoase pe care ni le-a povestit.

Cum eu n-am reuşit să stau până la final, mai multe poveşti găsiţi la: Carmen, Raluca, Dragoș, Claudiu, Șerban şi Valentin.

10 years ago

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *