Un milion de stele

Știm cu toţii că România nu e o ţară în care traiul decent se întâlneşte la fiecare pas. Știm că majoritatea actelor caritabile nu sunt asociate niciodată cu statul ci cu banii din bugetele de CSR ale multinaţionalelor şi  din bunăvoinţă oamenilor care au afaceri dezvoltate la un nivel înalt în economia ţării, sprijinind aceste acţiuni prin fundaţiile pe care le creează.

Știaţi că la ultimul recensământ populaţia României a ajuns la cota de 19 milioane, este intr-o stare continuă de îmbătrânire şi că tot mai mulţi români aleg să-şi găsească un trai decent peste hotare? Câţi dintre voi ştiu că aproape 5 milioane de oameni trăiesc la limita sărăciei?

Pentru că statul român nu are un sistem bine pus la punct de ajutoare sociale ca în alte ţări din Uniunea Europeană sau ca în State, multe persoane ajung să nu mai poată supravieţui din aceste ajutoare şi ne mirăm uneori de ce suntem blamaţi când ne vedem semenii în ţări străine la furat sau cerşit. Alţii nu reuşesc nici măcar să facă acest pas şi îi vedem zi de zi pe străzile Bucurestiului sau în orice alt oraş din România, cerşind. Asta pentru că societatea nu consideră că aceşti oameni pot fi reintregati în mediul din care “au plecat” şi preferă să-i lase pe străzi în loc să le ofere un adăpost, o masă caldă şi posibilitatea de a se reintegră în societatea care i-a renegat.

Din 1 noiembrie 2011, asociaţia Caritas România a lansat campania socială “Un milion de stele” care are ca scop atragerea de fonduri pentru ajutorarea famililor nevoiaşe şi pentru depăşirea situaţiei precare prin care acestea trec.  Intre 1 – 14 noiembrie 2011, puteţi donă câte 2 Euro printr-un SMS la 859 în reţelele Vodafone, Orange sau Cosmote (fără perceperea unui TVA ). Ce pot să însemne 2 Euro?

Pentru mulţi dintre noi această sumă poate însemna 2 beri, dulciuri sau orice alt produs de care avem nevoie. Pentru persoanele lovite de sărăcie orice sumă donată înseamnă o mâna de ajutor în plus, un plus de speranţă, un zâmbet, o posibilitate de a duce o viaţa mai bună. Ne costă ceva dacă oferim acest ajutor?

Pentru mai multe informaţii despre campania “Un milion de stele”, va stă la dispoziţie site-ul campaniei (www.unmiliondestele.ro) sau următoarea adresă de email: unmiliondestele@caritas.org.ro. Putem să facem o fapta bună?

10 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *