10 motive pentru care îți iei un smartphone

Cum mă trezesc eu luni dimineața să plec la muncă am obiceiul ca înainte să plec să-mi verific mailurile de pe gmail. Cine știe ce primesc peste noapte. Așa văd că primisem un mail de la Alexandra, foarte târziu în noapte și evident că am reușit să citesc mailul de pe telefon undeva pe diagonală. Tot ce am reținut era ceva legat de smartphone-uri. Am zis că îl citesc când ajung la birou mai bine.

Am citit mailul (foarte fain scris, dealtfel) și am primit o provocare la fel de interesantă dar și grea în același timp.  Am fost invitat să scriu despre motivele pe care le consider eu importante pentru care mi-aș lua un smartphone. Și sunt vreo 10 la număr.

1. Mergi pe la evenimente ca blogger și toată lumea stă cu nasul ațintit pe facebook și twitter. Ioooi, dacă restul au, eu de ce să n-am. Completare : e necesar sa-l ai.

2. Îți moare instant bateria la Nokia 6234, carcasa deja s-a crăpat, bateria stă să cadă iar ultima conversație importantă s-a oprit brusc. Rezultatul: Îți dai o parte din salariu pe un HTC Wildfire.

3. Verifici un mail, un stream de twitter, un newsfeed de facebook. E strigător la cer. Într-o eră în care social media e la putere, de ce nu ți-ai lua un smartphone cu o opțiune de date pe el.

4. Îl folosești ca lanterna. Știu că și cu 1100 poți face asta, dar totuși cu un HTC modat ai un Torch care îți luminează și cele mai întunecate colțuri. Desigur, nici unul din ele nu e o #indestructibila.

5. Symbian is dead, prieteni. Acum serios vorbind Android-ul sau iOS-ul, rulează pe majoritatea device-urilor inteligente și nu cred că pasionat de tehnologie fiind poți rămâne pe un ecran cât o lupă și un sistem de operare pe care nimeni nu-l îmbunătățește.

6. Un smartphone e un aparat foto portabil. Lăsând la o parte că HTC Wildfire filmează execrabil (încă în formatul 3gp) la camera de  5mp face niște poze acceptabile și numai bune de folosit în proiectele de design. Câteva exemple aici.

7. Are Google Maps și îl poți folosi ca GPS device. Da, știu că mănâncă din baterie, dar de câte ori ai fost nevoit să ajungi undeva, nu știai cum și indicațiile celor din jur au fost mai încurcate decât te-ai fi descurcat tu să ajungi la destinație.

8. Știți momentele alea agasante când ai o tonă de timp liber de ars și te plictisești. Cu un smartphone faci de toate. Vezi un film (am văzut câteva episoade din Married with Children pe HTC), te dai pe facebook, twitter și citești bloguri, te joci sau pur și simplu asculți muzică. Nu-ți iei un smartphone doar pentru a vorbi la el, îl iei ca un home-cinema portabil.

9. Îți iei un smartphone pentru momentele ghinioniste când ai laptopul în service și n-ai altceva de făcut în casă decât să te uiți pe pereți. Eventual să mai citești ceva. Nu. Evident, ca la doza mea de nebunie mi-am scris câteva zeci de drafturi pentru blog pe smartphone și am citit ceva pdf-uri.

10. Pentru momentele epice când ești plecat într-un loc mișto și vrei să împărtășești celor de acasă peisajele minunate pe care le descoperi. Și pentru că e musai să ai internet pe telefon. Altfel cum am putea trăi într-o lume în care DM-ul a devenit intens utilizat decât miile de minute și sms-uri din rețea ori din afara lor?

10 years ago

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *