Un free pas de la NBA

Deși a deraiat puțin anul acesta din cauza noului acord de muncă dintre jucători și conducătorii NBA, cel mai râvnit campionat de baschet din lume în sfârșit a început, odată cu ziua sfântă de Crăciun. Cum lock-out-ul a ciuntit cam 20 de meciuri din actualul sezon regulat echipele au fost nevoite să joace câteodată și 3 meciuri la rând în aceeași săptămână dar după părerea mea lucrul acesta nu a fost un impediment pentru spectacol.

Eu unul sunt fan NBA de prin 1998, din vremea când Jordan și Stockton încă jucau și nu mai știu la ce dulciuri prindeam săptămânal cartonașe cu jucătorii din NBA. Avea o colecție întreagă plus că jucam în fiecare pauză din generală baschet.

Așa am prins microbul. Apoi am început să vă undeva pe la începutul anilor 2000, vinerea și sâmbăta noaptea meciuri din NBA pe TVR sau TVR2. Prin liceu deja pauzele erau dedicate ori glumelor din clasă ori adevăratelor serii de baschet 3 la 3. Orele de sport deja deveniseră plictisitoare dacă nu jucam baschet și eram împărțiți în tabăra cu fotbal și cea cu baschet. Când am scăpat de liceu deja prindeam câteva meciuri din NBA, uitate de vreun pasionat prin huburile de DC++ din cămin și tot atunci fiecare oră de sport de la facultate era strict dedicată baschetului.

Apoi m-am balansat între baschet, ciclism, Formula 1 și Moto GP, scăzând treptat numărul orelor în care vedeam un meci de fotbal. Deja de vreo 2 ani încoace am început să mă uit mai mult la NBA. Stream-uri, warez, rezumate de pe NBA.com, mă uitam la tot ce prindeam.

Anul trecut i-am urmărit cu atenție pe cei de la Trail Blazers. Din păcate, fără Brandon Roy n-au rezistat în play-off. Așa Mavericks au ajuns să câștige titlul și inelele. Anul acesta s-au făcut multe mutări, unele senzaționale, altele previzibile și nu știu cine va câștiga, dar ultimele 2 săptămâni mi le-am petrecut vizionând multe din meciuri în format HD, deoarece NBA-ul s-a gândit să ofere un NBA League pass free între 25 decembrie și 9 ianuarie.

Din păcate în seara asta a expirat free preview-ul dar cred că de la anul îmi fac abonament să văd absolut toate meciurile din Ligă. Nu știu cum dar o să le văd. Cred că după ce spectacol am văzut zilele astea un subscription o să-și facă toți banii. Ah, și cum Fernandez a fost transferat de la Portland la Denver, Rubio și-a făcut în sfârșit debutul în NBA și Calderon încă știe să dea niște pase de nu știi de unde vin anul acesta cred că o să-i urmăresc atent pe Nuggets, Timberwolves și Raptors.

Plus că pe 26 februarie o să fie All Star Game-ul și sper ca într-una din echipe să fie și unul dintre jucătorii favoriți.

10 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *