The new Muppets

Sunt o fadă amintire a ceea ce vedeam prin ’94-’95, undeva pe la 6-7 ani. În seara asta mulțumită Andreei și fetelor de la R&G mi-am amintit puțin de anii când acaparam TV-ul să mă uit la The Muppets Show și la alte seriale/desene dedicate vârstei mele.

Chiar dacă e un film Disney, The new Muppets a fost un film la care am râs prea puțin iar în restul timpului m-am benoclat atent să vă ce product placement oferă industria americană de marketing și advertising.  No offence, dar majoritatea remake-urilor făcute în 2009, 2010, 2011 după seriale/filme populare din anii ’80, difuzate în România pe vremea când Hagi și Dumitrescu făceau istorie la mondiale mi s-au părut un mare eșec. În general perioada sărbătorilor era mediul propice în care prindeam un film făcut după Muppets dar sincer, rescrierea poveștii este doar un spin off al industriei hollywodiene de a face un ban în plus.

A fost totuși frumos că mi-am reamintit de Kermit the Frog, Miss Piggy, Animal sau Bonzie the Bear dar n-am simțit că m-am întors în timp și am văzut adevărata comedie Muppets. A fost un film la care cei trecuți de 30 de ani și-ar putea aduce copii pentru a le arăta și lor serialele copilăriei/adolescenței din perioada post ’89. Dar doar atât. The Muppets din 2011 este doar un film special creat pentru consumatorul american de cinema, cu multe clișee din viața americanilor, cu puține glume la care întradevăr poți râde, multe scene musical și invadat de product placement.

Da, filmele făcute momentan la Hollywood sunt invadate de mult product placement. The Muppets au un bilboard huge în care apare un iPad 2, un Bentley încadrat perfect în poveste, o scenă în care abundă cutii uzate de RedBull, un tichet dus-întors pe ruta LA-Paris de la Air France, un cadru fix asupra unui magazin Sephora și încă unul asupra unui Hard Rock Cafe.  Din păcate tot ceea ce înseamnă cinematografie în America înseamnă blockbustere ( în care se investesc zeci de milioane de dolari)+mult product placement pentru un profit destul de mare.

Evident toate studiourile, în afară de reclama proprie trebuie să trăiască din ceva și veniturile din publicitate sunt enorme. Plus că nu adaug aici și vânzarea de materiale promoționale cu însemnele filmului. Pentru o seară de liniște în familie The new Muppets e un film destul de ușor de digerat dar nu-l recomand celor care știu ce însemna Muppets în anii ’90 pentru că o să fiți dezamăgiți. Până data viitoare Mana, Mana.

10 years ago

3 Comments

    1. De râs poți râde dar nu unele poate sunt rea seci și special făcute pentru americani. Nu au același farmec ca în filmele originale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *