Muzica unui graphic designer

În plin proces creativ ai nevoie de acel ceva care să te țină focusat pe ceea ce faci și să nu-ți distragă prea mult atenția de la obiectivul setat în acel moment. Pentru mine e exact acel moment când am nevoie de liniște în jurul meu pentru a face totul bine.

Chiar dacă uneori am o atenție distributivă exagerată și un multitasking de invidiat, pentru mine ca designer muzica mă aduce în starea de care am nevoie în plin proces de creație. Acum poate vă întrebați ce ascultă un graphic designer. Acum fiecare creativ are micile lui obiceiuri și nevoi de exprimare în plin proces.  Personal am niște gusturi în materie de muzică foarte ciudate și nu-mi place neapărat un gen sau o formație ci o anumită melodie în parte sau o linie melodică.

Ce ascult până la urmă? În copilărie eram fan hip-hop înrăit și ascultam în draci BUG Mafia și Paraziții. Acum nu pot zice că sunt un fan și dacă ascult ceva hip-hop se întâmplă să fie ceva care exprimă un mesaj aparte. Am în playlist “Tot mai sus“, “Știu deja” și “Space bound“.

Treptat am schimbat cumva placa cu hip-hop-ul și am trecut pe puțin rock, nu neapărat hardcore ci mai mult de bâțâială și de calmat spiritele atunci când mă enervez din diferite motive. Mult rock am experimentat datorită pasiunii pe care o am pentru gaming multe episoade din seria Need For Speed și duologia Max Payne fiind presărate de Poets of fall, 30 seconds to mars, The Prodigy, Killing Joke, Bullet for my Valentine, Disturbed și Vitalic.

Tot influențe cu rockăreala am de la deja clasicul Pro Wrestling (știu că e fake/mă uit pentru singurul scop pentru care a fost creat – home entertainment) câteva din melodiile de intrare ale luptătorilor rămânându-mi întipărite: Metalingus, Voices, We are one și Just Close your Eyes.

În rest melodiile pe care le ascult se întretaie cu o anumită stare pe care o am în momentul X. Ascult Requiem for a dream pentru că îmi dă aceea perspectivă de keep going și are o anumită tonalitate, ascult muzică rusească chiar dacă nu știu prea multă rusă, puțin rock comercial că am câteva melodii favorite și multe soundtrack-uri din filme.

Niciodată manele, muzică difuzată la radio, muzică comercială românească sau bâțâieli de 2 lei.

Sunt curios ce ascultă alți creativi, fie ei copy, art directori, bloggeri, social media entuziaști și alții.

Personal favourite.

10 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *