#Ziua Z – The aftermath

Știți cum sunt reclamele acelea care te aruncă dintr-o poveste în alta, până când rămâi prins și aștepți cu nerăbdare finalul?

De fapt ce așteaptă fiecare este reveal-ul. Așa și cu Ziua Z. A clocotit hashtag-ul #ziuaz cam o săptămână și ceva, aproape 2 până când în seara asta am aflat totul. Scenariul a fost următorul.

Alegi 5 bloggeri cu ștate vechi în branșă și comunități formate de-a lungul timpului în jurul acestor oameni și bloguri.  Apoi inviți un anumit număr de oameni la o petrecere exclusivistă. De fapt 5 persoane, 5 petreceri, 5 teme diferite. Aruncând câte un mic detaliu în joc din când în când îi faci pe cei pe care i-ai invitat curioși de ceea ce s-ar putea întâmpla acolo. Desigur acest lucru este realmente suficient pentru a le stârni interesul și a se întreba ce este #Ziua Z.

În acest mod creezi buzz-ul necesar pentru ceea ce înseamnă cea mai mare petrecere cu bloggeri din toate timpurile din .ro și îți focusezi atenția pe organizarea ei fără ca ceva din interior să iasă și să dispară elementul surpriză. Deci până la urmă ce a fost #Ziua Z?

Probabil a fost cel mai bine păstrat secret de la #indestructibilă încoace. Pe lângă cele 5 petreceri organizate în paralel, Ziua Z a însemnat lansarea unui nou serviciu de music streaming, un fel de spotify, grooveshark, soundcloud sau lastfm, dar în variantă românească.

Se numește simplu Zonga și este un serviciu de music streaming cloud-based dezvoltat de Sergiu Biriș și gașca de oameni mișto de la Trilulilu. Muzică legală, posibilități de a asculta online și offline. Mai multe detalii o să vă pot da după ce testez și eu serviciul pentru că momentan este în Private Beta.

Petrecerea? A fost senzațională. Cum zice cineva din online, des. Fără cuvinte, fără detalii. M-am reîntâlnit cu oameni faini, am dansat și pentru prima dată am purtat cravată și pălărie. Mai aveam puțin și ziceam că sunt rupt din filmele cu mafioți din anii 80-90 sau cu creativii de pe Madison Avenue.

Un lucru e sigur. M-am distrat iarăși la o petrecere cu oameni din online  și mai vreau astfel de petreceri. De fapt mai sunt sigur de un al doilea lucru. În seara asta s-a lansat Zonga și sunt curios cum va prinde acest produs la piața din România.

Mulțumirile merg către Cristian Manafu (pentru invitație și responsabil cu buna dispoziție din jurul grupului și din afara lui) și fetelor de la The Practice pentru că au păstrat atât de bine secretul și pentru organizarea bună din seara asta. Și celor de la Grolsch și Pepsi pentru refreshments.

10 years ago

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *