P.4001. Artă abstractă în cerneală

Dacă cineva m-ar întreaba ce am eu în comun cu arta, răspunsul ar fi destul de sec. Adică nimic. În copilărie și adolescență, tot ceea ce ținea de artă și cultură erau spectacolele de teatru la care mergeam cu drag și destul de des. Acum nici măcar un teatru nu mai există în orașul natal. A fost dărâmat și în locul lui s-a construit un supermarket Profi.

Aseară, la invitația unei domnișoare drăguțe de la Gollin Harris am mers la Readers Cafe, la vernisajul expoziției de pictură (abstractă după părearea mea) P.4001 de Alexandru Crișan. A fost pentru prima dată când am ajuns la un vernisaj de pictură. Adevărul că singurele mele intersectări cu pictura s-au întâmplat de fiecare dată la Noaptea Galeriilor. Prima dată când am mers la Noaptea Galeriilor am ajuns să mă cuplez cu tipa care m-a dus acolo. A doua oară, vara trecută, m-am cuplat din nou cu una din tipele care m-au dus acolo.

Deja văd un tipar aici. Glumesc. Nu am foarte multe cunoștiințe de pictură dar la P.4001 trebuie să privești tablourile de la depărtare pentru a înțelege mesajul din spatele tabloului. Cerneala este cea care dă un aspect modern acestor picturi abstracte și desenelor din spate.

De la îngeri și demoni, păsări și nuduri, toate lucrările sunt realizate din peniță cu o cerneală Pelikan, având la bază un cod special. P.4001.

Picturile vor rămâne expuse la Readers Cafe, până pe 19 martie. Poate până atunci o să mai merg pe la Readers pentru că aseara m-am simțit acolo ca în sufrageria de acasă. Local liniștit, ambianță plăcută, muzică potrivită pentru o seară de vineri în care vrei să te relaxezi și scaune confortabile.

Apropo de Readers Cafe, îi găsiți pe facebook aici (în caz că aveți nevoie de o seară plăcută într-o cafenea modernă).

PS: Mulțumesc pentru invitația la eveniment, domnișoara Raluca 😛

9 years ago

3 Comments

    1. E foarte faină atmosfera acolo. Acolo merge să mergi ca să te destinzi în compania cuiva, cu muzica de chillout sau muzica de la pian ori pentru întâlniri de afaceri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *