Cu Camera360 sunt fotograf amator

Cum de aproape un an și ceva am un HTC Wildfire am înceercat la un moment să găsesc combinația perfecta ca să îmi pot folosi smarthphone-ul în condiții optime și Android-ul să fie cât mai stabil și nu foarte mare consumator de resurse.

Totuși nevoia continuă de a utiliza smartphone-ul și cu altceva în afară de facebook, twitter, mail și browser-ul dedicat a rezultat în a instala tot felul de aplicații. Unele mai dubioase decât altele. Plus că simțeam nevoia să folosesc o aplicație pentru fotografii, mult mai bună decât cea care venea cu upgrade-ul de la Froyo.

Așa că după multe căutări, în august înainte de a pleca în Redescoperă am dat peste Camera360, o aplicație care îți înlocuiește camera stock de pe Android. Cu succes aș zice eu, m-ai ales că de atunci m-am transformat într-un fotograf amator cu doar 5mpx.

În vara se găseau pe market două versiuni ale Camera360, una free cu opțiuni variate dar cu filtre și efecte puține și varianta Camera360 Ultimate, plătită desigur și cu posibilitatea de a te juca cu toate filtrele și efectele de care aplicația dispunea.

Cum la noi nu există efectul și mentalitatea din afară pentru a plăti pentru aplicații și pentru că în perioada respectivă Android market nu avea posibilitatea de a accepta plăți din România, mi-am descărcat versiunea free și m-am folosit de ea până la Crăciun când developerii aplicației, niște japonezi de care probabil nu prea a auzit nimeni au ajuns la versiunea 2.7 a Camera360, dar au unificat cele 2 aplicații iar pe market exista doar versiunea Ultimate care acum e free dar marketul îmi zice că aplicația nu este disponibilă pentru HTC Wildfire.

Asta înseamnă că de upgradat nu pot upgrada, și de cumpărat aplicația nu mai am cum că practic totul e free. Și mă cam oftic pentru că ieșeau niște poze faine cu câteva efecte și la versiunea Ultimate exista și filtre HDR pe care aș vrea să le încerc.

Momentan nu vreau să trec la altă aplicație pentru că majoritatea mi se par destul de fade și inutilizabile, PicPlz (concurentul pe Android al Instagram-ului este vară și nu-mi oferă aceleași posibilități de customizare și efecte), iar Instagram deși au anunțat că o să introducă aplicație pentru Android, o au încă în dezvoltare.

Are cineva vreo soluție pentru mine? Ori un link cu un .apk mai vechi al Camera360 sau un link cu versiunea nouă. Poate în ciuda nedisponibilității din market să meargă totuși dacă mă folosesc de un kit descărcat de pe undeva. Nu de alta, dar am mai avut norocul acesta cu câteva aplicații.

Folosește sau a folosit cineva Camera360 și poate să mă ajute, poate și cu un feedback la partea de funcționabilitate a versiunii Ultimate.

10 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *