Call of Duty Modern Warfare

M-am tot jucat zilele astea (de fapt de vreo săptămână încoace) toate jocurile din seria Call of Duty Modern Warfare. Uneori am nevoie să mă rup puțin de realitate și să mă întorc pe vremea liceului când gamingul pentru mine era o acțiune prin care pierdeam vremea. Acum gamingul e ceva pe care îl consider fun și mă ajută să mă relaxez.

M-am jucat Call of Duty pentru că sunt un fan înrăit al FPS-urilor. Și mi-a plăcut seria asta pe care cei de la Activision au creat-o. Nu prea am văzut publisheri din gaming care să ducă în cârcă o asemenea franciză cum fac cei de la Activision. A existat la un moment dat Medal of Honor dar s-a pierdut undeva în negură și parcă nu aducea nimic nou în industrie.

Mi-a plăcut la Call of Duty Modern Warfare, că a picat subiectul cu războaiele mondiale și s-a trecut la cel legat de luptele împotriva terorismului global. Mi-a plăcut că a fost creată o poveste ușor de înțeles și care a putut fi purtată de-a lungul unei trilogii.

Am jucat tot felul de misiuni, în diferite zone, în marea lor majoritate așezări urbane. S-a început cu primul Modern Warfare, cu misiuni în Orientul Mijlociu, Caucaz sau Siberia, au continuat în Modern Warfare 2 cu misiuni în Moscova, în celebrele favelhas din Brazilia, prin zonele rezidențiale din Virginia și prin Gulagul rusesc, iar în Modern Warfare 3 misiunile se desfășoară în principal prin New York, Africa, Orientul Mijlociu, Berling, Londra, Praga sau Paris.

Mi-a plăcut gameplay-ul simplu, fără prea mari erori în engine-ului jocului și fără scăpări. La fel ca pe câmpurile de bătălie din realitate, o mașină care explodează lângă tine înseamnă instant kill, o grenadă plasată eficient la picioarele tale înseamnă să pornești din nou de la ultimul checkpoint și că puștile cu lunetă îți oferă instant kill. Mi-au plăcut răsturnările de situație din fiecare joc și scenariile bine gândite. Evident și filmele ingame sau filmele din timpul încărcării jocului care îți dădeau informații importante despre următoarea misiune.

Ca timp efectiv de joacă, trilogia diferă de la primul la ultimul. În primul campania sare de 13-14 misiuni cu vreo 11-12 ore de gameplay, iar pe de altă parte campania din Modern Warfare 3 am reușit să o termin în aproape 5 ore. Asta fără să pun la socoteală că în fiecare găsești la fiecare misiune chestii de colecționat care te duc către 100% în campania single player. Toate astea pe dificultate medie, că pe Veteran probabil nu supraviețuiam nici 5 minute fără să mor.

A meritat să le joc? Da. Seria Call of Duty Modern Warfare este una din seriile mele preferate de jocuri video și printre cele mai tari FPS-uri scoase vreodată de această industrie. Fără prea mari briz brizuri, fără povești complicate cu uite mutantul, nu e mutantul, fără arme futuriste și inamici greu de ucis. Doar tu în compania unor arme standard din dotarea armatelor britanice sau americane.

Dacă vă plac genul acesta de FPS-uri vă recomand un procesor cât mai mare, o placă video consistentă și mulți rami. Plus un monitor mare. Una e să te bucuri de toate detaliile grafice ale unui joc și una e să te joci la cea mai mică rezoluție și cu detaliile date pe low. Bonus: O galerie cu imagini din cele 3 jocuri și trailerele lor (1, 2, 3). Plus un alt video interesant.

Sursă: Gamespot.

10 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *