Provocarea din miezul zilei pentru miezul nopții

Când eram puști tot auzeam de povești de la ai mei cum pe vremea lui nea Nicu, se întâmplau frecvent pene de curent cu orașe întregi lăsate fără lumină câteva ore bune. De aici și celebrele legende urbane, care pe vremea aceea nu prea erau legende cu lecțiile făcute la lumina lumânării.

Cum cercetătorii ne tot avertizează să avem grijă de energie electrică pe care o consumăm și să încercăm și alte metode mai eficiente pentru creearea necesarului de energie, zilele trecute am primit o provocare destul de ingenioasă și pe care nu cred că aș fi încercat-o dacă cineva n-ar fi ridicat problema asta la fileu.

Asta ca să nu vă mai zic că acum 2 săptămâni mi s-a sugerat subtil să fiu cât mai econom cu apa pe care o beau. Bun, econom cu apa înseamnă să beau bere. Challenge accepted.

De data aceasta a fost altceva. Am fost provocat să sting lumina și folosindu-mă de o mască de dormit sub forma unor ochelari să scriu un post pe blog pe întuneric. Electronic sau pe hârtie. Cum aproape că uitasem să mai scriu pe o coală întreagă A4, mi-am luat o foaie și un pix și am scris.

Rezultatul mai jos. Am scris absolut tot ceea ce îmi trecea prin cap, legat la ochi și cu lumina stinsă în cameră.

Provocarea a venit de la TheReConcept, platforma de CSR de la Coca-Cola. Iar legat de partea cu apa am rezistat 48 de ore fără să beau apă. Am suplinit apa cu bere. (responsabil). Totuși m-am folosit de apă pentru alte lucruri.

Apropo de scrisul pe întuneric și conservatul energiei, mai are cineva curaj să se bage la provocarea asta?

10 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *