14999

Asta e borna la care m-am oprit pe twitter cu vreo 2-3 săptămâni înainte de sărbătorile Pascale. M-am oprit la acest număr din două motive:

1. Să văd cât pot să stau fără să scriu ceva pe twitter.

2. Să experimentez niște chestii. Și să trag câteva concluzii. Și să învăț ceva.

Din 15000 de tweet-uri am învățat că pur și simplu în .Ro, Twitter-ul e aproape irelevant. Și aproape mort. De fapt, Twitter-ul ar trebui să fie un loc unde schimbi informație relevantă rapid. În România, în principal, lăsând la o parte încercarea de promovare a unor articole decente, documentate sau nu, Twitter-ul este o platformă în care toată lumea se faultează, toată lumea trollează și rar mai găsești informație relevantă.

Știu că generalizez și stiu că sunt încă oameni pe twitter care stau pe platformă pentru același motiv pentru care au intrat. Să primească și să ofere la rândul lor informație relevantă pentru cei care îi urmăresc. Restul ori trollează la greu evenimente, întâmplări, oameni ori se angajează în diferite contraofensive dubioase și își spală necazurile direct în public.

Simt lipsa pe twitter a unei glume bune aruncate la un moment dat (majoritatea sunt imagini fade și încercări depășite de a face câteva), simt lipsa unui hashtag cu tâlc ( #pevremeamea, #bobbyvoicufacts, #trollsongs și multe alte hashtag-uri cu care exasperam twitter-ul și ieșea caterincă faină), simt lipsa unei comunități închegate și a unor oameni care să nu-și dea la gioale de fiecare dată când se prind unul pe altul în offside.

Simt lipsa unei interacțiuni și a unui feedback pozitiv. Fără răutăți gratuite, fără eu sunt mai bun decât tine. Și simt lipsa unei promovări eficiente. În afară de oamenii permanent angrenați în campanii și ani de experiență în spate în blogging, nu cred că mi se pare dar cu cât ne urmăresc mai mulți oameni cu atât mesajul se pierde.

Da, life span-ul unui tweet este mic, dar totuși prin multitudinea de RT-uri și messaging agresiv uneori prinzi și acel 1% informație relevantă de care ai nevoie. Și încerci să o dai mai departe. Fie că e ceva legat de o pasiune, fie că e o informație utilă pentru un alt twitterist.

În aceste 2-3 săptămâni în care teoretic am fost absent, am învățat să cern informația. Să caut linkurile relevante pentru ceea ce fac și ceea ce dau mai departe. Este ușor să urmărești ceva din umbră și să citești reacțiile. Vezi exact ce poți elimina din timeline și ce poate rămâne.

De atunci am dat câteva unfollow-uri și am încercat să urmăresc și alte conturi ăn special pentru conținutul relevant pentru mine pe plan profesional și personal. Nu am dat unfollow din răzbunare sau pentru ca nu am primit follow back. Am dat unfollow pentru că am considerat că X nu mai spune ceva relevant pentru ceea ce caut eu.

Am început să urmăresc și oameni din altă parte pentru conținutul pe care îl caut. Și mi-am salvat câteva statistici personale.

Aș vrea totuși ca Twitterul în .Ro să redevină cumva la fel cum a fost acum un an sau un an și jumătate. Nu-mi place să vă că platforma asta care îmi e dragă să se transforme într-ul fel de tarabă virtuală, can-can, click sau libertatea și un loc în care toată lumea să admontesteze derapajele lui X sau Y.

Momentan un singur lucru știu. Nu mai ești twitter-ul de care m-am îndrăgostit. 😉

10 years ago

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *