De la ultimul la primul loc, Thunder mai are un pas

Inițial, voiam să scriu articolul acesta dacă Oklahoma City Thunder ajungeau și câștigau finala NBA de anul acesta. Cumva, m-am decis să-l scriu înainte de finală.

Îi urmăresc pe cei de la Thunder de vreo doi ani și jumătate. De vreo 4 joacă în NBA, în arena Chesapeacke, din Oklahoma City. Și de 4 ani încoace fac spectacol în NBA.  Ce nu cred că mulți știu e că echipa din Oklahoma City s-a format pe scheletul celor de la Seattle SuperSonics, undeva pe la jumătatea anului 2008, după un lung proces între investitorii celor de la SuperSonics și orașul Seattle.

După un sezon 2007-2008, în care Super Sonics au câștigat doar 20 din cele 82 de meciuri, investitorii s-au mutat cu arme și bagaje în Oklahoma City, echipă fiind centrată în jurul lui Kevin Durant, cel mai promițător tânăr din NBA în sezonul 2007-2008. Cum într-o echipă de tineri nu îți pui foarte mari speranțe la început, cei de la Thunder au început să construiască o franciză solidă și o echipă pentru viitor.

În anul de început au câștigat doar 23 de meciuri din cele 82, dar începuseră să clădească o echipă solidă pentru viitor. În sezonul 2009-2010, ajutată de Durant (Rookie of the year în 2008), Westbrook  și Harden, echipa din Oklahoma a ajuns pentru prima dată în Play-off-ul NBA, pierzând în prima rundă în fața lui Lakers. În 2010-2011 și-au îmbunătățit recordul de victorii și au ajuns din nou în Play-off, pierzând doar în finala conferinței de Vest, în fața celor de la Dallas Mavericks, campionii NBA din 2011.

În sezonul actual au terminat pe 2 conferința de Vest și au ajuns din nou în finala conferinței, lăsând în urmă pe Dallas Mavericks cu un Nowitzki și Kidd în suferință și pe Lakers cu un Kobe Bryant bătrân și un Pau Gasol ieșit rău de tot din formă.i

De când am văzut primele meciuri ale lui Durant, mi-a plăcut de el ca jucător. Totuși nu am crezut că după 5 sezoane în NBA, cu o echipă tânără, Durant să ajungă la 24 de ani să fie în postură în care poate juca o finală NBA. La 24 de ani, Durant e un lider pentru Thunder și chiar dacă nu sunt pe hârtie cea mai bună echipă au o șansă mare la titlu.

Cel puțin așa sper eu să fie. Îmi plac cei de la Thunder, joacă bine și au dovedit că merită să fie acolo punând baza într-un colectiv unit și plin de tinere speranțe. Pe lângă faptul că au talent cu carul, Durant, Westbrook și Harden au muncit enorm de mult să ajungă acolo.

În noaptea asta încep finalele conferințelor. Thunder joacă cu San Antonio Spurs, iar mâine noapte în Est, Boston Celtics joacă cu Miami Heat. N-am văzut mare parte din meciurile din play-off din cauza faptului că sunt transmise la o oră destul de târzie din noapte, dar am tot urmărit sau downloadat meciurile și am văzut numai spectacol.

Sincer să fiu nu știu ce o să se întâmple în aceste finale. Știu doar că o să fie multe meciuri strânse și probabil fiecare finală o să se lungească până la meciul 7. San Antonio au o echipă destul de bătrână (Duncan, Ginobili, Parker) dar care a mai câștigat 3 titluri în 2003, 2005 și 2007. Thunder au avantajul tinereții și că lucrează ca un colectiv foarte bine închegat.

De cealaltă parte în Est, Boston vine cu o echipă de bătrâni (Pierce, Allen, Garnett) și un conducător de joc tânăr și bun (Rondo) contra celor de la Heat unde LeBron încearcă să-și căștige primul inel de campion după ce anul trecut a fost bătut anul trecut de Mavericks.

Eu unul sper să bată Thunder, Durant să fie Finals MVP și să reușească ce LeBron nu a reușit în 7 sezoane la Cleveland.

Acum să vedem cum reușesc să prind meciurile. Pentru cei fără de somn meciurile le puteți vedea pe Dolce Sport. Sau aici, în caz că nu aveți televizor și vreți să vedeți meciurile live, online. Până la marea finală, Go Thunder.

Toma, ai vreo echipă favorită?

 

 

10 years ago

4 Comments

  1. Eu văd o finală Spurs – Heat. Câștigată de Heat. Cred că ar fi mai spectaculoasă decât o eventuală Thunder – Heat care ar fi prea lejer câștigată de Heat.

    Dar să vedem ce iese. Baftă Thunderilor!

    1. Eu unul nu prea cred că Heat ar câștiga lejer finala dacă ar juca cu Thunder. Gândește-te la faptul că Thunder i-au bătut pe Lakers care au o bancă de rezerve mult mai solidă decât Heat și i-au bătut cu stil și la ceva puncte bune diferență la fiecare meci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *