What to expect when you’re expecting

Trebuie să recunosc că într-un mod perfect real și inexplicabil m-am dus la filmul ăsta cu gândul că o să fie o altă comedie spumoasă, dedicată exclusiv doamnelor și domnișoarelor și domnii care erau trași la film se vor plictisi la maxim.

Și nu m-am fi așteptat niciodată la asta, dar am râs foarte mult. Și eu nu prea râd la comedii făcute pentru fete. Doar dacă în film există o fază destul de amuzantă și stânjenitoare în care e pusă o protagonistă. Ideea e că am râs de  la început până la sfârșit.

Ce este “What to expect when you’re expecting” în afără de o comedie bună? Vă zic, că e un film plin de învățăminte și întâmplări de care mulți ar trebui să țină cont. Adică momentul în care soția/partenera/iubita ta naște îți produce o schimbare  mult mai mare de 360 de grade în viața ta. Ajungi să ai alte griji și alte lucruri de îndeplinit decât aveai până atunci și lucrurile nu sunt chiar așa de roz.

Ca bărbat trebuie să renunți la anumite lucruri, în interesul familiei și evident că “privarea asta de anumite libertăți fundamentale” are destule consecințe.  Filmul ne zice că puterea de decizie se transferă automat asupra femeii și bărbații și-o vor lua pe coajă dacă nu respectă anumite reguli. Nu știu cât de mult se întâmplă asta în societatea reală, dar în film, venirea pe lume a unui copil te rupe de rutină și îți impune noi standarde.

Cât despre actori? Chris Rock e amuzant ca întotdeauna, Cameron Diaz arată la 40 (sau câți ani o avea) foarte nașpa și rolul ei de femeie isterică și de carieră nu prea se potrivește cu faptul că în film este una din femeile cu pretenții maternale. Jennifer Lopez tot bine arată și joacă un rol fain. Iar puștiul ală din Gossip Girl (Nathan parcă îi zice) face în continuare același rol de june amorezat și gata de agățat orice tipă care îi trece prin câmpul vizual.

Filmul e plin de momente în care poți râde cu gura până la urechi, dar și de situații la limită când personajul X ca bărbăt trebuie într-un fel sau altul să se scoată în fața nevestei și să facă ce i se zice.

“What to expect when you’re expecting” e clar un film la care tu ca bărbat nu te duci pentru că e un chick flick, ci te duci tras de nevastă sau iubită (în eventualitatea cazului în care așteptați un copil sau va trecut prin minte ideea asta). Nu de alta, dar sincer nu cred că aș merge la filmul ăsta cu o tipă cu care nu cred că voi avea un viitor. Cine știe ce mesaj aș transmite și ce i s-ar încolți în minte.

În plus la vârsta asta nu am nici cele mai mici gânduri când vine vorba de o căsătorie și copil (nici măcar nu se pune necunoscuta asta în ecuație).

Sincer să fiu, filmul are un rating prea mic pe IMDB, dar totuși e o comedie faină care merită văzută. Nu pentru femeile din film și nici pentru bărbăți și problemele lor existențiale în mariaj ci pentru situații, glume bune și tras multe concluzii. Trailer-ul mai jos.

Apropo: Când ea îți zice că vedeți o casă, sau testați o mașină destinată familiei fii sigur că nu testezi ci cumperi.

10 years ago

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *