Ajută România să zâmbească

Un zâmbet. Atâta îi trebuie ca să se poată trezi dimineața fără să se gândească că iar va avea o zi nasoală. Un alt zâmbet și se uită în ochii tăi încercând să-și dea seama ce-ți trece prin minte acum. Încă unul și deja se gândește serios dacă i-ai pus gând rau sau doar o tachinezi așa cum faceți voi des.

Ați zice că aberez, dar cu certitudine nu este acesta scopul. Vreau să vă zic de ce este important să zâmbești. Cel puțin din punctul meu de vedere. Era o vreme când nu toate lucrurile din viața mea mergea așa cum ar fi fost normal. Eram prins cumva într-un univers în care încercam să fiu omul pe care nimic nu-l dezbină și nimic nu-l mută din loc.

Tristețea nu era un lucru pe care-l acceptam foarte ușor și încercam să maschez acest sentiment fără să arăt că cele întâmplate m-ar afecta cu ceva. Tristețea este un semn că ești vulnerabil și oamenii pot să profite. Totuși a venit un moment și o perioadă în care un angrenaj și-a repus motoarele în mișcare și ceva s-a schimbat.

De atunci, oricât de rău mi-ar fi fost sau oricât de mult m-ar fi durut unele lucruri, am început să schițez câte un zâmbet. Cele mai multe dintre e le-am folosit pentru a păstra o anumită stare de bine și de echilibru. Altele le-am folosit ca să-i pot induce pe oameni în eroare și să se bucure și ei de acel zâmbet. Cum zice și citatul: “Smile. It confuses people”.

Trecând la alte lucruri mult mai serioase legate de zâmbete, Colgate organizează în România o campanie numită “Ajută România să zâmbească”. Scopul este simplu. Cu fiecare poză cu oameni zâmbind, Colgate donează câte un produs celor de la Crucea Roșie.

Campanie socială foarte bine pusă la punct de Colgate și Golin Harris. Ideea de bază este că la orice poză cu voi zâmbind, uploadată îm aplicația special creată pentru campanie, un produs Colgate merge către Crucea Roșie. La început a fost un flash mob desfășurat la Unirii la metrou vinerea trecut iar marți seara, totul a continuat cu o ședință foto organizată de fetele de la Golin în care noi trebuia să zâmbim. Și am zâmbit. Iar la prima oră o să încarc pozele de mai jos în aplicația celor de la Colgate și o să le zic oamenilor să zâmbească și să-și încarce pozele în aplicație.

Nu sunt concursuri, nu se dau lucruri free dar se apreciază zâmbete, poze cu zâmbete și nu contează neapărat zâmbetul ci mai mult gestul.

Aplicația se poate accesa ușor de pe Facebook și nu implică prea multe permisiuni sau alte date necesare pentru logare. Accept, Allow și apoi uploadați o poză și dații share oriunde credeți voi de cuvință.

Eu zâmbesc. Voi?

Colgate - Zâmbet

Credit Photo: Criserb.com

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *