Stop. Pauză. Vacanță și un weekend românesc la Bran

Ai apăsat pe Play, corect? Știam eu ceva. Apasă pe pauză, fugi din fața calculatorului, închide ochii și nu te gândi la nimic. Dar la absolut nimic. Dacă simți o oază de liniște înseamnă că ești pe drumul cel bun.

Asta am simțit eu petrecându-mi weekend-ul care a trecut la Bran, la pensiunea Valea Arginților la invitația celor de J’Info Tours. Pentru mine locurile din Bran și din împrejurimi au fost întotdeauna un tărâm neexplorat, dar pe care l-am cunoscut într-o anumită măsură în ultimele zile.

Sincer nici nu știu de unde să încep? De la oameni, peisaj, povești sau de la mancârea tradițională românească care ne-a ținut de foame timp de un weekend. Greu, greu de tot. Dar dacă tot sunt într-o dilemă încep de la fotograf și de la fotografiile făcute la Bran.

În excursia asta am realizat cât de mult îmi trebuie un telefon cu o cameră mai bună sau un aparat foto digital bun (exclus DSLR că nu sunt genul de persoană care să dea pe un aparat foto cât pe o mașină bună la SH). Pozele pe care le-am făcut eu nu au ieșit în cel mai grozav mod dar am tras puțin cu ochiul la oamenii cu aparate foto și mi-a plăcut cum au surprins anumite locuri și am văzut cum se fac în mod profesionist poze cu Instagram, ce campanii interesante se pot face pe platforma și cum funcționează ea.

Fotografii tari, făcute cu Instagram sau cu o camera foto bună găsiți la Cristi, altele la fel de bune și faine găsiți la Anca și încă un set fain e pe pagina de Facebook a J’Info Tours.

Poveștile? Au fost prea frumoase că să nu poți zice că n-ai avut un weekend perfect. De la povestioare despre locuri și oamenii din Bran și din împrejurimi, până la istorisiri din călătorii pe munte, la mare, aventuri pe tocuri prin orașe pavate și mostre de bune maniere despre cum se stătea corect la masă și se mânca pe vremea bunicii.

Orice aș putea zice de mâncarea de la mama de acasă nu pot să nu recunosc că în weekend-ul acesta tipic românesc am mâncat cele mai bune mâncăruri românești posibile. De la fasole bătută gătită perfect sau bulz moldovenesc pus la grătar până la frigărui preparați de fiecare dintre noi la marginea focului și o porție perfectă de cartofi copți, făcuți magistral de Nea Ion, bucătarul de la Valea Arginților. Toate astea asezonate pe alocuri cu un pahar necesar de vin roșu.

Dacă vreodată aveți ocazia să treceți pe la pensiune, rugați pe cineva de la bucătărie să vă facă langoși cu usturoi. Vă zic că nu o să rezistați tentației.

Peisajele sunt absolut ceva de vis. Nu cred că aș putea descrie în foarte multe cuvinte ce am văzut în munții de acolo, dar cu siguranță pozele de mai jos vor fi edificatoare. Îmi place muntele pentru că îmi inspiră și îmi dă o anumită senzație. Îmi place pentru că cele mai mișto peisaje le-am văzut în tururile cicliste de pe Eurosport și în mare parte erau montane. Să vă mai zic că la Schitul Bran e o zonă absolut superba, undeva la 1000 de metri altitudine, unde dacă te întinzi pe iarbă și închizi ochii riști să adormi acolo și să nu vrea nimeni să te trezească. Mai vreau.

Iar despre oameni, ce pot să mai zic? Un grup de oameni faini cu care am râs, am împărtășit povești și am glumit mult pe drumul spre București. Și am învățat un joc nou, foarte bun pentru timpii morți de pe drum.

Per total a fost un weekend care m-a trezit puțin din starea de oboseală pe care o acumulasem și mi-a dat un boost suficient de energie ca să scap de starea aceea. Și a fost un weekend în care am trăit o nouă experiență alături de oameni și locuri minunate.

Iar pentru asta trebuie să-i mulțumesc Roxanei că m-a invitat.

Perfecțiunea este o lume supraevaluată. Nici ea, nici tu nu sunteți perfecți. Așa că spuneți stop, aruncați o privire și luați o decizie.

Îți mulțumesc.

Alte articole găsiți la Marian, IYli și pe blogul J’Info Tours.

9 years ago

15 Comments

  1. Nope. În general țin la principiile mele și n-aș da pe un DSLR cât un laptop nou. Mai bine suspin după o femeie decât după un gadget.

   1. Nici eu nu sunt de acord să arunci nejustificat o căruță de bani pe gadgeturi. Laptopul meu aproape că se ține într-o singură balama :))

    Dar o investiție într-un DSLR până în 2000 de lei mi se pare o afacere bună, chiar dacă nu ești pasionat de foto dar vrei să ai niște poze decente din locurile faine prin care mergi. (în general vorbind, nu mă refer strict la tine)

    1. M-aș bucura să-mi iau un compact full HD cu care pot să și filmez 720p. Și să dau până în 2000 de lei pe el. Pană și cel mai ieftin DSLR sare de 2500 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *