Filmul săptămânii – The Expendables 2

The Expendables 2 e filmul perfect pentru o zi de duminică în care nu ai nimic altceva de făcut decât să lenevești în pat. Nu de alta, dar după ce ai petrecut un weekend în orașul natal, cică să-ți încarci alkalinele, un film prost e perfect când ai chef să vezi ceva care nu implică prea multe comploturi și prea multă gândire.

La fel ca la celebrele compacte, totul înseamnă “Point and shoot”. Long story short în The Expendables 2 joacă toți clasici din filmele cu bătăi din anii ’90, pe care la vremea respectivă toți îi adoram și toți voiam să ne batem ca ei.

Timpul a trecut, noi am devenit puțini mai inteligenți iar ei continuă să joace în filme de duzină pentru ceva mărunțiș în plus. Povestea e foarte simplă. Barney (adică Stallone) conduce o echipă de mercenari plătiți să recupereze diferite chestii. Trimiși de Mr. Church (“Greu de Ucis” Bruce Willis) într-o misiune de recuperare a unui pachet, Barney și echipa lui sunt prinși de alți mercenari conduși de Vilain (Jean Claude Van Damme) și pierd pachetul.

Asta declanșează o luptă continuă pentru recuperarea pachetului și alte peripeții prin care trece Barney și echipa sa de sacrifiu pentru a recupera ce pierduse. Cum The Expendables 2 nu ar fi complet fără eroi din epoca modernă a copilăriei, Chuck Norris vine și face ce știe el mai bine (adică îi salvează pe toți), Arnold Schwarzenegger se lasă bătut și salvat, Dolph Lundgren se crede cel mai mare bătăuș posibil, iar Jason Statham îmi amintește de ce ar fi trebuit să joace doar The Transporter și The Italian Job.

În rest, The Expendables 2 e un pic mai bun decât primul film din serie dar nu excelează la nici un capitol. Nu e un film prost dar e undeva la limita dintre mediocru și prost. Și nu vă recomand să mergeți să-l vedeți la cinema. Sau dacă mergeți alegeți să vedeți un film mult mai bun. Unul care să îți merite banii și timpul pierdut cu deplasarea până la cinematograf.

9 years ago

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *