Review de blogger sau de designer – Maguay MyWay U1401i

Aș vrea să vă spun o poveste lungă, complicată, plină de detalii tehnice pentru cei care vor să-și cumpere un laptop sau un ultrabook, dar din păcate timpul nu-mi permite să stau la povești îndelungate.

Cum, mastodontul meu negru, pe care îmi fac treaba la birou zi de zi la birou era cam greu de cărat pentru o zi de conferințe și de dute – vino, la Webstock 2012 mi-am notat ideile pe un ultrabook MyWay U1401i, luat de la oamenii de la Maguay cu promisiunea că nu o să-l supun la teste fizice riguroase și la efort intens.

În plus, voiam să-mi îndeplinesc rolul de ambasador comunicând într-un stil cât mai clar și concis cele întâmple și dacă se putea, cât mai la cald.

Ca în orice relație, prima mea întâlnire cu U1401i a fost puțin cam zbuciumată și plină de mister, fiindcă nu reușeam aproape deloc să nimeresc unele taste corect, oricât de multă dexteritate aș fi avut.

După câteva ore petrecute alături de ultrabook-ul de la Maguay, mă obișnuisem în sfârșit cu tastatura și începeam să îmi termin toate frazele cum trebuie și să nu sar peste litere în timp ce tastam ceva important.

Apoi a fost destul de ușor să-l privesc ca pe un laptop normal și să-l tratez ca atare. Și să se consemneze că l-am tratat ca atare, fără urme de teste fizice si riguroase. Pe scurt și-a făcut bine datoria.

Varianta lungă stă în modul următor. Nu o să vă zic de ce să vă cumpărați un ultrabook, nu o să vă zic să spargeți o bancă și mâine să vă luați un Maguay și nu o să vă zic cât de ultraperformant e U1401i pentru că e primul ultrabook pe care l-am testat și nu am cum să compar ceva încercat cu ceva ce nu există.

Maguay-ul cel mic și sprinte mi-a venit cu următoarea configurație: un Intel Core i3 (Sandy Bridge) Dual Core de 1.3 GHz, placă video Intel HD 3000 (integrată), 4Gb Ram DDR 3, 320 Gb HDD-ul și cu un display de 14 inci HD la o rezoluție de 1366 x 768 pixeli. De aici se poate și configura după gusturi și preferințe.

Nothing more, nothing less. O configurație destul de bună pentru cineva care călătorește intens și are nevoie maximă de portabilitate. Și aproape că m-am îndrăgostit de el dar a trebuit să-l dau. Și acum am în cap ideea nebunească că aș putea să ard o etapă și să-mi iau direct ultrabook. Nu știu când și evident nu știu cum dar tot încep să înclin balanța.

Maguay

Chestiile care mi-au plăcut la U1401i:

  • Bateria – pe Maguay.ro scrie că autonomia bateriei e undeva la 6 ore. La Webstock abia prin jurul prânzului (adică pe la vreo 14:00) am pus ultrabook-ul la încărcat deși mai aveam vreo 20 % baterie. Pornit la ora 9, rulat Firefox, puțin Photoshop și mult Tweetdeck pe power saver
  • Rapiditatea cu care se instalează aplicațiile și bootează Windows-ul. Nu cred că a durat mai mult de 20-30 de secunde să booteze Windows-ul iar versiunea trial de Photoshop s-a instalat în 5-7 minute. De vină e HDD-ul de 7200rpm
  • Greutatea scăzută a ultrabook-ului. La Webstock aproape că nu l-am simțit cât a stat în geanta și la cele 1,6 kg ale lui Maguay-ul a fost compania perfectă
  • Tastatură mică, dar ergonomică, după părerea mea.

Chestiile care nu mi-au plăcut la U1401i:

 • Frumos design doar că maroul nu mă avantajează deloc
 • Pentru ce știe să facă, procesorul e ok și este singurul model la care nu se poate schimba procesorul, iar asta am realizat în mozilla, timp de câteva zile la rând se tot bloca browserul
 • Preț de pornire destul de ieftin pentru piața românească, fapt ce ar putea determina o anumită reticență din partea oameniloe în alegerea unui laptop/ultrabook nou

Acum, eu de ce mi-aș lua un ultrabook de la Maguay și nu de la concurență?

 • E relativ affordable față de un ultrabook de la Toshiba, Asus sau Dell
 • A început să-mi placă să lucrez cu el de la primele ore la care l-am primit
 • O să încerc să testez și anumite modele pe viitor ca să pot fii sigur în ceea ce privește o decizie bine gândită de consum.

Maguay

Și pur și simplu a început să-mi placă. Totuși eu aș alege modelul cu Ivy Bridge cu procesor Intel i5 sau i7. Tastatura e plăcută la atingere dar îți ia cel puțin jumătate de ora pentru a te obișnui cu ea iar dacă vrei să-i vezi puterea de randare pune un Autocad pe el. Acum să văd și cum mă avantajează, ce buget am la dispoziție și dacă nu mă răzgândesc până atunci, îmi iau modelul U1402i.

Sau poate o să mai aștept puțin, că mi-a șoptit cineva că în iarnă modelul de mai sus sus o să primească un mic upgrade și nu o să mai arate ca un Macbook Air. Cică, mi-a șoptit cineva că o să vină și pe negru și nu o să mai semene cu un Macbook Air. Plus că se pregătește o lansare a unei tablete Maguay (sper să fie cu Android).

Pozele de mai sus sunt luate din comunicatul de presă de după F5. Alte poze cu modelul testat și cu alte modele din portofoliul Maguay, puteți să găsiți în acest album.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *