Cel mai tare brief de angajare în advertising văzut vreodată

Crezi că te descurci să lucrezi într-o agenție de advertising pe social media? Eu ti-aș zice să te mai gândești puțin. Sau dacă te crezi pregătit(ă) Wieden+Kennedy îți lansează o provocare foarte mișto.

După părerea mea, provocarea asta este cel mai tare brief de angajare într-o agenție de advertising pe care l-am văzut vreodată. Și e un foarte bun exemplu de self-promo pentru agenție. Nu că cei de la W+K ar mai avea nevoie de prea mult self promo.

Bottom line. W+K Portland își caută social media strategist pentru Old Spice. Pentru asta W+K a creat o serie de challenge-uri numite sugestiv “Internet Challenges”. Așa că dacă te crezi zmeu în social media și digital trebuie să urmezi câțiva pași înainte de a răspunde provocării lor.

În primul rând ar trebui să citești regulile de aici. Apoi începând de azi, fiecare candidat are 5 zile la dispoziție să rezolve unul sau mai multe task-uri. În total sunt 10.

În ideea că vrei să-ți testezi abilitățile și vrei să vezi cât de bine te descurci pe un brief de advertising, eu zic să te joci. Task-urile sunt foarte mișto și sunt sigur că oricine ar încerca să le rezolve s-ar distra făcând asta.

Pe mine m-au atras din cele 10 task-uri vreo 2-3 taskuri. Unul ar fi acela că tu ca digital native trebuie să primești recomandări pe Linkedin de la alți 3 oameni care concurează cu tine pentru job-ul acesta.

Sună ușor nu? Nu atunci când concurezi pentru un job în care te poți juca în voie cu brand-ul Old Spice.

Un alt task mișto mi s-a părut cel în care trebuie să-ți creezi un cont nou de twitter și strânge cât mai mulți followeri într-o săptămână folosind în twitturi orice verb dar fiind limitat la următoarele substantive: Hammerpants, bluefudge și greek yogurt.

Și ultimul task care mi-a plăcut: convinge cât mai mulți oameni să se împrietenească cu unul din părinții tăi pe Facebook, sau cu o rudă timp de o săptămână.

În teorie toate taskurile sunt destul de simple dar în practică nu prea sunt foarte ușoare. Nu de alta, dar chiar ai de muncit dacă vrei să-ți iasă ceva ca lumea.

Lista cu toate cele 10 taskuri și cu alte instrucțiuni se găsește pe blogul celor de la W+K. Și trebuie să fii din SUA ca să te poți angaja în urma anunțului respectiv. Sau să ai bani de cheltuit și să te stabilești direc în State.

Eu unul vă zic multă baftă.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *