Instagram și mult așteptatul profil de utilizator

Instagram și-a dezvoltat baza de utilizatori pe iPhone. Acolo au crescut, acolo și-au atras cei mai mulți fani. De acolo vin toate pozele hipsterești cu mâncare.

Era o mare isterie să fii posesor de iPhone cu Instagram instalat. Nu-i de mirare că Facebook a plătit 730 milioane de dolari pe Instagram. Sincer să fiu, nu cred că rețeaua asta merita atâția bani. Nu de alta, dar să dai suma asta pe o aplicație cu care tragi niște instantanee și pui un filtru plus blur nu mi se pare că merită atâta buzz din moment ce nu aveai acces la o pagină de utilizator.

Apoi a venit isteria cu lansarea Instagram pe Android și dintr-un foc, utilizatorii sistemului de operare de la Google au avut acces instant la “Sfântul Graal” al iPhoniștilor.

Sincer să fiu, la început eram puțin sceptic asupra Instagram și al modului în care mie personal mi-ar fi util. Ok, aveam Camera 360, 20+ efecte și teoretic nu aveam de ce să folosesc Instagram. La momentul respectiv nici nu-mi mergea aplica’ia pe HTC Wildfire.

Apoi am descoperit Path. Dar despre asta o să vorbesc într-un alt articol.

Săptămâna trecută, Instagram anunța că lansează paginile web pentru utilizatori. Un pas bun, având în vedere că acum câteva săptămâni, când lucram la blogul unei prietene, n-am reușit să-i pun un link coerent către profilul de Instagram pentru că nu prea aveai cum.

Existau doar servicii conexe, cu prea mulți pași pe care trebuia să-i urmezi ca să îți pui profilul într-un box de about și la un moment dat devenea frustrant.

Acum, cu profilul web pot da oricui vreau follow pe Instagram, fără să dau search în lista de contacte din telefon (desigur dacă îi știu user-ul), mult mai ușor. Nu ar striga totuși și un box de search, ca să știu cum și pe cine caut.

Pentru cine încă nu are pagina de utilizator activată, ea arată ca în imaginea de mai jos. Cover photo făcut din mai multe poze, toată arhiva de poze din rețea, posibilitatea de a da follow din browser altui utilizator și cam asta înseamnă un profil web pentru un utilizator de Instagram.

Un hands on despre noile pagini, găsiți pe Mashable, iar kinkul către profilul meu este: Instagram.com/laurentiubuica.

Instagram

Pe final voiam să vă zic că vreau de la voi recomandări de useri care pun poze mișto pe Instagram. Nu neapărat fotografi profesioniști ci mai mult oameni care trag instantanee atunci când trebuie și le iese mișto.

Poza e împrumutată de pe Mashable.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *